ABD’den Çinli teknoloji devlerine yeni yasaklar yolda

ABD’den Çinli teknoloji devlerine yeni yasaklar yolda

ABD Başkanı Joe Biden’ın Çin merkezli uygulamalarla ilgili yeni kararlar almaya hazırlandığı iddia edildi. Çinli teknoloji devlerine yeni yasakların geleceği belirtiliyor.

ABD ve Çin arasında devam eden teknoloji savaşlarında ABD tarafının yeni hamlelere hazırlandığı yönünde söylentiler var. Trump döneminde araları iyice açılan iki ülkenin Biden döneminde de aralarının düzelmeyecek gibi görünüyor. Huawei yasağının devam edeceği haberinin ardından mobil uygulamalara da yasakların gündemde olduğu konuşuluyor.

ABD’nin TikTok ve Aliexpress başta olmak üzere Çin merkezli uygulamayı yasaklayan Hindistan’ı takip edeceği belirtiliyor.

ÇİN UYGULAMALARINA YASAKLAR GELEBİLİR

Reuters tarafından hazırlanan rapora göre Başkan Joe Biden, ABD pazarında kalmak isteyen Çinli uygulamalara karşı sert bir tutum sergiliyor. Buna göre ülkedeki faaliyetlerine devam etmek isteyen uygulama geliştiriciler, kullanıcıların özel bilgileri korumak için daha sıkı önlemler almak zorunda kalacak.

Ayrıca ABD Ticaret Bakanlığı, belirli akıllı telefon, tablet ve masaüstü bilgisayar yazılımı uygulamaları hakkında bilgi toplamak için mahkeme celpleri çıkarabilecek. ABD’de kullanım koşulları için pazarlık edebilecek ve yasaklayabilecek. Aslında bu gelişme pek çok kişiyi şaşırttı. Bir süre Trump döneminde TikTok ve WeChat’in yasaklanmasına ilişkin verilen yürütme emri geri çekilmişti.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.