ABD'den 58 sivilin öldüğü cami saldırısı hakkında açıklama

ABD'den 58 sivilin öldüğü cami saldırısı hakkında açıklama

ABD ordusunun, Halep'in Cina köyünde yapılan hava saldırısına yönelik açtığı soruşturmanın detayları açıklandı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), F-15 savaş uçakları ve MQ-9 Reaper tipi insansız hava araçları ile 16 Mart tarihinde Suriye’nin Halep iline bağlı Cina köyüne bir camiye yönelik hava saldırısına dair soruşturmasını tamamladığını duyurdu.


"TEK HATA, BİNANIN CAMİYLE İLİŞKİLİ OLDUĞU BİLGİSİNİN YETERSİZLİĞİ"

Konuyla ilgili ABD Savunma Bakanlığı’na (Pentagon) telefonla bağlanan CENTCOM Harekat Direktör Yardımcısı Tuğgeneral Paul Bontrager, söz konusu saldırıda tek hatanın binanın camiyle ilişkili olduğuna dair ellerinde yeterli bilgi bulunmaması olduğunu iddia etti.

Bontrager, “Bu saldırı ile ilgili kaygı (komutanın) elinde saldırı kararını vermek zorunda olduğu zamanda, bina ile ilgili angajman yetkisi için yeterli bilgi olmamasıydı.” dedi.

Binanın cami ile irtibatlı olmasının, saldırıyı yasal olarak engelleyemeyeceğini anlatan ABD’li komutan cami ile ilişkili olduğu tespit edildiği takdirde saldırı yetkisini daha üst düzeylerden almak gerekebileceğini bildirdi.


"EL KAİDE LİDERLERİNİ VURDUK, BİR SİVİL ÖLDÜ"

El Kaide liderlerinin hedef alınan binada toplantı halinde bulunduklarından emin olduklarını iddia eden Bontrager, “Bu istihbaratı yanılsayacak tek bir bilgi yok.” diye konuştu.

Sivilleri hedef almadıklarını kaydeden Tuğgeneral Bontrager, "Yüksek sayıda sivilin öldürüldüğüne dair haberleri dikkate aldık ancak soruşturmamızda bu iddiaları destekleyecek bulgulara rastlamadık.” ifadesini kullandı.

Ensonhaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.