ABD'deki kampta göçmen çocuklar zor koşullarda yaşamaya çalışıyor

ABD'deki kampta göçmen çocuklar zor koşullarda yaşamaya çalışıyor

ABD'nin Teksas eyaletinde yer alan El Paso kentindeki kampta çocukların çok kötü koşullarda yaşamak zorunda kaldığı belirtildi.

BBC'nin haberine göre, salgın hastalıkların kol gezdiği Fort Bliss askeri üssündeki kampta cinsel istismar vakaları yaşanıyor, çocuklara pişirilmemiş yiyecekler veriliyor.

ABD-Meksika sınırını kendi başlarına geçen ve aileleriyle yeniden bir araya gelmeyi bekleyen 2 binden fazla çocuğun kaldığı kampta çalışanlar ve çocuklarla çeşitli görüşmeler yapıldı. Buna göre, kamptaki çocuklardan bazılarının cinsel istismara uğradığı, çocuklara çiğ et verildiği, bazılarının da saatlerce tıbbi müdahale beklediği tespit edildi.

Kampta hastalıklar kol geziyor

12 çadırdan oluşan kampın çalışanlarından biri, yüzlerce çocuğun COVID-19 testinin pozitif çıktığını belirterek koronavirüse ek olarak boğaz enfeksiyonları ve grip salgınının da görüldüğünü ifade etti.

Acil müdahaleye ihtiyaç duyan çocuklardan bazıları tedavi imkanına erişemiyor.

Kampta 38 gün kaldıktan sonra geçen ay serbest bırakılan 15 yaşındaki bir genç, yaptığı açıklamada, kampa geldikten kısa bir süre sonra COVID-19'a yakalandığını ve ağır şekilde hastalandığını söyledi. Genç, iyileştikten sonra kalabalık başka bir çadıra gönderildiğini ve yeniden hastalandığını anlattı.

Çocuklar yiyeceklerden şikayetçi

Kamp çalışanları, yiyeceklerin genellikle yenilebilir olduğunu söylerken, 15 yaşındaki bir çocuk çiğ et yediğini şöyle anlattı:

"Bazen tavuklar kanlı, etler de epey kırmızı oluyor. Aç kalamayacağımız için yemek zorunda kaldık ama daha sonra hastalandım."

TRT HABER

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.