ABD'deki Diyanet Camii'ne saldırı

ABD'deki Diyanet Camii'ne saldırı

ABD'de Diyanet'in bir camisi kundaklandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu saldırıya sert tepki gösterdi.

ABD'nin Connecticut eyaletinin ikinci büyük şehri olan New Haven'da bulunan ve inşaatı devam eden Diyanet Camii kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kundaklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin New Haven şehrinde Diyanet Camisi'nin ramazan ayında kundaklanması, dünyada artan İslam düşmanlığının yeni örneği." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,"ABD’nin New Haven şehrinde Diyanet Camisi'nin ramazan ayında kundaklanması, dünyada artan İslam düşmanlığının yeni örneği. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Bu alçak saldırıyı yapanlar bir an önce bulunup cezalandırılmalı. İslam karşıtlığı ve ırkçılıkla topyekun mücadele etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Connecticut Valisi Ned Lamont ise konuyla ilgili Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “İbadet yerine yapılan saldırı dehşet verici ve iğrenç. Ne devletimizde ne de milletimizde bu saldırının yeri yoktur. Soruşturmalar devam edecek ve sorumlular hesap verecek” ifadelerini kullandı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.