ABD'de orman yangınlarıyla mücadeleye katılan kadın mahkumlara ceza indirimi

ABD'de orman yangınlarıyla mücadeleye katılan kadın mahkumlara ceza indirimi

Oregon'da orman yangınlarıyla mücadele ettiği için tahliye edilen mahkum, "Kefaret gibi. Olabileceğimi asla tahmin etmediğim biri şeklinde görülmek ve tanınmak gibi" dedi

ABD'nin Oregon eyaletinde geçen yıl gerçekleşen orman yangınlarına yardım eden mahkumlar hapis sürelerinde ceza indirimi aldı ve bazıları tahliye edildi.

Kararlar, eyalet valisi Kate Brown'ın, 2020'deki orman yangınının söndürme çalışmalarına katkılarını ödüllendirmek için haziranda 41 mahkumun cezalarını azaltmaya yönelik düşüncesini paylaşmasının ardından geldi.

Brown, Oregon Ceza İnfaz Dairesi'ne bireysel olarak değerlendirilecek şekilde 12 aylık ceza indirimi uygulanmasına ilişkin sürecin başlatılması talimatını vermişti.

Nayah Addington, Coffee Creek Cezaevi'nden orman yangınıyla mücadeleye katkıları nedeniyle bir yıl erken tahliye edildi. Addington, üç yangın mevsimi boyunca çalışmalara katıldı.

Fox 12'ye konuşan eski mahkum, "Kefaret gibi. Olabileceğimi asla tahmin etmediğim biri şeklinde görülmek ve tanınmak gibi" dedi.

Addington, yangınla mücadelenin yanı sıra elektrikçi olmaya yönelik bir eğitim de aldı.

independent türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.