ABD'de okul yönetimi LGBT sembollerini yasakladı

ABD'de okul yönetimi LGBT sembollerini yasakladı

Sapık ilişkiler ve sembollerle ilgili konunlar dünyanın her tarafından tartışılıyor. ABD'nin Wisconsin eyaletindeki bir okul sisteminde öğretmenlerin LGBT sembollerini sergilemesine kısıtlama getirildi.

Wisconsin'de faaliyet gösteren ve 10'a yakın şubeye sahip Kettle Moraine Okul Yönetimi'nin "partizanlık, mezhepçi dini görüşler ve bencil propaganda" başlıkları altında topladığı yasaklara, LGBT sembollerinin ve e-postalarda LGBT zamirlerinin öğretmenler tarafından kullanılmaması şartının da dahil edilmesi tartışma çıkardı.

Konunun bazı veliler ve LGBT haklarını savunan kuruluşlarca sosyal medyaya taşınması üzerine, yasak taraftarı ve karşıtı Amerikalılar arasında halka açık platformlarda uzun tartışmalar yaşandı.

Düzenlemeyi yerinde bulan ve ulusal çapta tüm okullara yayılması gerektiğini düşünen yüzlerce ABD'liden bazıları, "Olması gereken bu", "Doğru yola bir adım", "Tanrı'ya şükür sular geri çekiliyor", "Umarım bu tutar ve diğer okul yönetimlerine örnek olur" şeklinde yorumlarda bulundu.

OKUL SAPKINLIĞA GETİRİLEN YASAKTA GERİ ADIM ATMADI

Kettle Moraine Okul Yönetimi'nin temmuzda aldığı bir dizi kararın içinde özellikle LGBT sembollerinin sergilenmesine getirilen yasağa tepki için ay sonunda kampanya başlatılmış ve binlerce imza toplanmıştı. 17 Ağustos'ta yeniden toplanan okul yönetimi, bazı veli ve öğrencilerin itirazına rağmen yasağın devam etmesi yönünde görüş bildirmişti.

ABD'de Demokratların yönetime gelmesiyle birlikte LGBT'li toplumunun görünürlüğü artmış, bir çok devlet dairesi, okul, belediye binası ve kütüphane gibi yerlerde söz konusu grubun simgeleyen renkli bayrak Amerikan bayrağıyla yer almaya başlamıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum