ABD’de Müslümanlara yönelik saldırılarda büyük artış

ABD’de Müslümanlara yönelik saldırılarda büyük artış

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), ABD’de 2016’da Müslümanlara yönelik saldırıların, önceki yıla göre yüzde 50’nin üzerinde arttığını açıkladı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), ABD’de 2016’da Müslümanlara yönelik saldırıların, önceki yıla göre yüzde 50’nin üzerinde arttığını açıkladı.

ABD’deki en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu CAIR, “Nefretin artması” başlığıyla yayınladığı raporda, 2014 ve 2016 yılları arasında ABD’deki Müslümanlara yönelik saldırıları değerlendirdi.

Raporda, 2016 yılında Müslümanlara yönelik saldırıların 2015 yılına oranla yüzde 57 oranında artış gösterdiği kaydedildi.

CAIR’in “İslamofobi takip ve mücadele” masası başkanı Corey Saylor, rapora ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

"Yeni yönetim ülkedeki azınlıkların haklarının korunması noktasında daha fazla adım atmalı"

Açıklamada, Trump yönetimini işaret eden Saylor, “Yeni yönetim ülkedeki azınlıkların haklarının korunması noktasında daha fazla adım atmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Saylor, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde özellikle seçim çalışmalarıyla başlayan ve daha sonra ise hızla büyümekte olan azınlık karşıtı söylemlere karşı yönetimimizin daha hassas olması gerekmektedir. Yönetimde İslam karşıtı söylemleriyle bilinen çok sayıda ismin yönetime dahil edilmesi, Müslümanların ülkeye girmesini engellemek fikri de dahil olmak üzere, çok sayıda Müslüman karşıtı fikirlerin yasalaşmasına sebep oluyor.”

CAIR’in araştırmasında, Müslümanlara yönelik, şiddet içermeyen ancak sözlü tahrik ve aşağılama niteliğindeki saldırıların, toplamın yaklaşık yüzde 20’lik bölümünü oluşturması dikkati çekti.

Rapora göre dikkate değer diğer bir durum ise, Federal Soruşturma Bürosununun (FBI) Müslümanları hedef alması. CAIR, raporunda, 2015 yılına oranla FBI’ın Müslümanları yüzde 15 oranında daha fazla sorguladığını belirtiyor. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.