ABD'de İslamofobi tartışıldı

ABD'de İslamofobi tartışıldı

Türk Amerikan Kültür Toplumu ve ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi'nin ortak düzenlediği toplantıda, İslam karşıtı söylemin yükselişi ve Müslümanların batı toplumuna entegrasyonu konularını ele alan konferanslar gerçekleştirildi.

Türk Amerikan Kültür Toplumu (TACS) ve ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi’nin (USCMO) ortak düzenlediği üç günlük toplantıda, dünyanın bir çok farklı ülkesinden gelen siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum örgütü liderleri buluştu.

Amerika’da ilk defa düzenlenen organizasyonda, Güney Amerika’dan Türkiye’ye, Surinam’dan Brezilya’ya kadar birçok farklı ülkeden insanın bir araya gelerek, İslam karşıtı söylemin yükselişi ve Müslümanların batı toplumuna entegrasyonu konularını ele alan konferanslar ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

TACS yönetim kurulu üyelerinden Çetin Güzel ve USCMO adına Üsame Cemal’in düzenlediği ortak toplantılara, AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Yasin Aktay, AK Parti MKYK üyesi Asuman Erdoğan, Georgetown Üniversite’nden John Esposito, ABD Kongre’sinin iki Müslüman üyelerinden biri olan Keith Allison gibi isimlerin yanı sıra, çok sayıda akademisyen ve siyasetçi, İslamofobiye karşı mücadelede nasıl bir yol izlenebileceğine dair görüşlerini paylaştı.

Çetin Güzel, AA’ya yaptığı açıklamada, birçok Müslüman lideri bir araya getirerek, böyle bir organizasyonun parçası oldukları için gurur duyduklarını belirterek, ABD’de Türk toplumunun sivil toplum örgütleri seviyesinde, ülkedeki Müslüman organizasyonlarla çok eskiye dayalı bağlarının olmadığını, fakat artık bu konuda adımlar atarak daha güçlü ilişkiler gerçekleştirmeye çalıştıklarını anlattı.

Güzel, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam coğrafyasına verdiği desteği bir rehber olarak görüp, biz de bu bağlamda aktiviteler yapmaya çalışıyoruz. Erdoğan’ın İslam dünyası üzerindeki etkisi sayesinde birçok farklı ülkeden Müslüman bize ayrı bir saygı gösteriyor” ifadesini kullandı.

Türk Hava Yolları ve ABD merkezli insani yardım organizasyonu Zekat Vakfı'nın da sponsorları arasında bulunduğu toplantıya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’da bir mektup yollayarak organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantının sonunda Çavuşoğlu adına okunan mektupta, yapılan toplantının zamanına vurgu yapılarak, "Biz Müslümanlar olarak, insanlığın uluslarası değerleriyle örtüşen çok zengin ortak değerler ve geleneklere sahibiz. Fanatikler tarafından İslamın barışçıl öğretilerinin yanlış yorumlanmasıyla ne yazık ki dünyanın birçok yerindeki İslam imajına ve Müslümanlara zarar verilmektedir" ifadesine yer verildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.