ABD'de alarm: Sıcaklık bir günde 30 derece düşecek!

ABD'de alarm: Sıcaklık bir günde 30 derece düşecek!

Hikmet-i İlahi böyle tecelli edecek

Amerika Birleşik Devletleri de kuzey yarı küredeki diğer ülkeler gibi yaz mevsiminden sonbahara geçerken hala sıcak günler yaşamaya devam ediyor. 

Ancak ülkedeki meteoroloji uzmanlarından gelen ilginç bir uyarı gözlerin ABD'nin Colorado eyaletinin başkenti Denver şehrine çevrilmesine sebep oldu. 

Meteorolojik tahminlere göre, Colorado eyaletinin başkenti olan kalabalık nüfuslu şehri Denver'da hava sıcaklığı önümüzdeki haftanın ilk günlerinde bir anda 30 dereceye kadar soğuyacak, hatta bu ani sıcaklık düşüşüyle birlikte şehirde kar yağması da bekleniyor. 

ABD ulusal Hava Tahmin Merkezi'nin açıkladığı bilgiye göre hava sıcaklığındaki ani düşüş bu akşam başlayacak ve pazartesi günü de sürecek. 

Tüm hafta sonunu 30 dereceye yaklaşan sıcaklarla geçirecek olan Denver şehri, 7 ve 8 Eylül günlerinde birden bire 30 derece azalacak sıcaklıkla birlikte adeta kış mevsimini yaşayacağı ve sonrasında sıcaklıkların yeniden mevsim normallerine yükseleceği belirtildi. 

ABD'li meteoroloji uzmanları, Denver'da daha önce de böyle ani bir hava sıcaklığı değişimi yaşandığını, 2019 yılının Ekim ayında yine 1 günde aniden düşen hava sıcaklığı yüzünden kar yağışı görüldüğünü açıkladılar. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.