ABD, yıllar sonra Somali'yi hatırladı

ABD, yıllar sonra Somali'yi hatırladı

Amerikalı üst düzey bir yetkili, 1997'den bu yana ilk kez Somali'yi ziyaret ediyor Uzun yıllar sonra ilk kez bir Amerikalı yetkili Somali'de

Amerikalı üst düzey bir yetkili, 1997'den bu yana ilk kez Somali'yi ziyaret ediyor.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Afrika İlişkilerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Johnnie Carson'ın başkent Mogadişu'ya geldiği bildirildi.
 
Somali'deki Afrika Birliği gücünün sözcüsü de Amerikalı Bakan Yardımcısı'nın Mogadişu'ya gelişini doğruladı.
 
AP ajansı, Amerikalı yetkilinin ziyaretinin Mogadişu'da güvenlik durumunun iyileşmekte olduğunun yeni bir kanıtı olduğu yorumunu yaptı.
 
Afrika Birliği güçleri, El Kaide ile bağlantılı Eşşebab militanlarını geçen Ağustos'ta kentten sürmüştü.
 
ABD'nin Somali'de Büyükelçiliği bulunmuyor. Mogadişu'ya gelen son Amerikalı hükümet yetkilisi, ülkeyi 1997'de ziyaret eden General Antony Zinni olmuştu.

Rotahaber