ABD uçakta Laptop yasağını genişletebilir

ABD uçakta Laptop yasağını genişletebilir

ABD yetkilileri Avrupa’dan yapılan tüm uçuşlarda kabine laptop sokmayı yasaklamayı düşünüyor. ABD uçakta laptop yasağını genişletebilir.

ABD geçtiğimiz aylarda içlerinde Türkiye’nin de olduğu bazı ülkelerden yapılan doğrudan uçuşlarda kabine laptop ve büyük boyutlu diğer elektronik cihazların alınmasını yasaklamıştı. Güvenlik nedeniyle olduğu belirtilen yasak hala geçerliyken bunun kapsamının daha da genişletilmesi gündemde. ABD uçakta laptop yasağını tüm Avrupa’ya taşıyabilir.

ABD Anayurt Güvenliği Departmanı sözcüsü David Lapan’ın Twitter’daki açıklaması yasağın kapsamının Avrupa’dan yapılan tüm uçuşları kapsayacak şekilde genişletilebileceğinin sinyalini verdi. Lapan yaptığı açıklamada bu konuda son kararın verilmediğini fakat değerlendirmenin sürdüğünü belirtti. Tehditleri incelediklerini ve uçak yolcularını korumak için gerekirse yasakların kapsamında değişiklik yapabileceklerini açıkladı.

ABD’nin getirdiği yasağın özellikle havayolu şirketlerini zorladığını söylemek gerek. THY yasak üzerine, laptopları standart bagaj yerine ayrı bir noktada toplayarak, indikten hemen sonra geri teslim ediyor. Ayrıca Business sınıfı uçanlara da uçuş sırasında kullanabilecekleri laptoplar verilmesi gündemde.

Yasak tüm Avrupa’yı kapsadığı takdirde, benzer uygulamanın dünyanın her yerinde de yapılabileceği belirtiliyor. Kabine belli bir miktarın üzerinde sıvı alınmaması kuralını da ilk olarak ABD getirmiş, daha sonra bu kural tüm dünyada uygulanmaya başlanmıştı.CNN Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.