ABD polisi bir siyahiyi daha öldürdü: Meydanlar karıştı

ABD polisi bir siyahiyi daha öldürdü: Meydanlar karıştı

​ABD'den siyahi George Floyd'un ölümü gündemdeki yerini korurken Atlanta'da polis, bir siyahiye ateş ederek katletti. Olayın ardından protestolar büyüdü, kentin emniyet müdürü istifa etti.

Atlanta’da bir fast-food restoranının araç servis kuyruğunda beklerken otomobilinde uyuyakalan 27 yaşındaki Rayshard Brooks’un, kendisine alkol testi yapmak isteyen bir polisle yaşadığı arbede kameralara yansıdı.

Bir görgü tanığının çektiği videodan Brooks’un kaçarken elinde polis memurlarından birinin şok tabancasını (taser) olduğun görülüyor. Polis kaçan Brooks’u silahını çıkararak otopark alanında vuruyor.

Olayın ardından protestolar düzenlendi ve gün içinde büyümeye devam etti.

Belediye Başkanı Keisha Lance Bottoms, olayın ardından kentin emniyet müdürü Erika Shields’ın istifasını kabul ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Bottoms düzenlediği basın toplantısında, ‘’Bu olayda öldürücü güç kullanmanın haklı olduğuna inanmıyorum ve polis memurunun iş akdine derhal son verilmesini istedim’’ diye konuştu.

Atlanta polisi, olaya karışan iki polis memurunun isimlerini de henüz açıklamazken, iki polisin de beyaz olduğu bilgisi verildi.

Brooks’un ölümü Minneapolis kentinde siyah Amerikalı George Floyd’un 25 Mayıs’ta polis tarafından göz alınırken boğazına 9 dakikaya yakın süreyle bastırılmasının ardından hayatını kaybetmesiyle yakın bir zamanda yaşandı. Son olayın ABD’nin dört bir tarafında ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı protestoların yükselmesine neden olacağı tahmin ediliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.