ABD Ordusu Afrika'daki kuvvetlerini azaltmayacak

ABD Ordusu Afrika'daki kuvvetlerini azaltmayacak

ABD Savunma Bakanlığının Afrika’da asker sayısı düşürülecek açıklamasına rağmen, Afrika Kara Kuvvetleri Komutanı, ABD ordusunun daha fazla katılım için fırsatlar aradığını söyledi.

ABD Ordusu Afrika Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Roger L. Cloutier, yaptığı açıklamada, "Afrika'dan ayrılmıyoruz. Biz daha önce olmadığı kadar kararlıyız ve daha fazla katılım için yeni fırsatlar arıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cloutier, açıklamasında ayrıca, Afrika ordularının güçlendirilerek, bölgede yaşanan sorunları çözme yeteneğine kavuşmasını sağlamayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

ABD'nin Afrika'da 7 bin 200 civarında askeri bulunuyor

ABD’nin Afrika ülkelerinde şuanda 7 bin 200 civarında askeri bulunuyor.

Ancak bölgede cihatçılara karşı yapılan operasyonları ABD özel kuvvetlerine bağlı birlikler ile ulusal ordular gerçekleştiriyor.

Pentagon güç azaltacağını açıklamıştı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), geçen ay yaptığı açıklamada, Afrika’daki kuvvetlerinin sayısını gelecek yıllarda yüzde 10 oranında azaltacağını ve Çin ile Rusya'nın oluşturduğu tehditlere karşı koymaya odaklanacağını belirtmişti.

Tümgeneral Roger L. Cloutier, görevi 3 ay önce devraldı. Cloutier, daha önce ABD Afrika Kuvvetleri (AFRİCOM) Komutanı olarak görev yapıyordu.

Kaynak: AFP

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.