ABD ile Suudiler arasında görüşme

ABD ile Suudiler arasında görüşme

Suudi Arabistan Kralı Selman, kayıp Suudi gazetecinin akıbetiyle ilgili görüşmeler yapmak için ülkesine gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu kabul etti.

Suudi Arabistan'ın El-Arabiyye kanalında yer alan habere göre Kral Selman bin Abdulaziz, başkent Riyad'daki Yemame Sarayı'nda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi.

Görüşmenin ayrıntılarına dair bilgi verilmedi.

"Kaşıkçı olayı konuşulmadı"
Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan haberde, Kral Selman ile Pompeo'nun ikili ilişkiler ve bölgedeki gelişmeleri görüştüğü aktarılırken, Kaşıkçı olayına değinilmediği belirtildi.

Mike Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı üzerine Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili temaslarda bulunmak için bugün Riyad'a gitmişti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ve Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Prens Halid bin Selman bin Abdulaziz tarafından karşılanan Pompeo, Cubeyr ile de görüşmüştü.

Pompeo'nun Suudi Arabistan ziyaretinden sonra 17 Ekim'de Türkiye'ye geçeceği duyurulmuştu.

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdiği 2 Ekim Salı gününden beri haber alınamıyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.