"ABD ile Çin ticaret anlaşması için gece gündüz çalışıyor"

"ABD ile Çin ticaret anlaşması için gece gündüz çalışıyor"

Çin Ticaret Bakanı Yardımcısı Wang Shouwen, Çin ile ABD'nin, her iki tarafın çıkarlarına uyan bir ticaret anlaşmasına ulaşabilmek için gece gündüz çalıştığını söyledi.

Çin Ticaret Bakanı Yardımcısı Wang Shouwen, ABD ile yapılan müzakerelerin iyimser olduğunu ancak meydana getirilecek herhangi bir ticaret mekanizmasının eşit ve adil olması gerektiğini belirtti.

ABD-Çin müzakere süreci

ABD ve Çin liderleri, 2018 Aralık ayında, devam eden ticaret savaşına 90 günlük bir ateşkes kararı almış ve müzakerelere başlanmıştı.  

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Trump, "ABD; Çin ile ticaret müzakereleri kapsamında fikri ve sınai mülkiyet hakları, teknoloji transferi, tarım, hizmetler, kur gibi yapısal meseleler üzerinde azımsanmayacak bir yol katetmiştir. Bu verimli sürecin sonucu olarak vergilerin yükseltilmesi için belirtilen tarih olan 1 Mart’ı erteliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Trump, müzakerelerin ilerlemesi ve sonuç alınması halinde, anlaşmayı tamamlamak ve nihai sonuç almak için Çin Başbakanı Xi Jinping ile Florida’da bir araya geleceğini açıklamıştı.

Kaynak: Reuters

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.