ABD Hizbullah'ın mali kaynaklarını çökertecek bilgiye 10 milyon dolar ödül koydu

ABD Hizbullah'ın mali kaynaklarını çökertecek bilgiye 10 milyon dolar ödül koydu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Lübnan'dan idare edilen İran destekli Hizbullah'ın mali kaynaklarını bozmaya yönelik bilgi paylaşanlara 10 milyon dolara kadar ödül koydu.

Dışişleri Bakanlığı'nın "Adalet için Ödül" programı kapsamında yapılan duyuru Washington'ın Hizbullah'ın Lübnan hükümetindeki etkisinin giderek arttığı bir dönemde geldi.

Hizbullah'ın operasyonel faaliyetleri Devlet Başkanı Beşşar Esad'a destek olmak için bulunduğu Suriye gibi Ortadoğu'da çatışmaların hakim olduğu bölgelere gönderdiği askerlerle Lübnan'ı aşan bir hüviyet kazanmıştı.

Nasrallah: Gerçek, birinci ve en büyük düşman ABD'dir

Öte yandan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah Amerika'nın gerçek, birinci ve en büyük düşman olduğunu belirterek İsrail, tekfirci organizasyonlar, teröristler, katiller ve savaş başlatanların sadece Amerikan projesinin birer piyonu olduğunu vurguladı.

Televizyondan yayınlanan konuşmasında Nasrallah, "Amerikalı uzmanlara göre, Trump İran ve Venezuela'nın petrol ihraç etmesini engellerse üretim ihtiyacını karşılayamayacak ve petrol fiyatları yükselerek Amerikan piyasalarını etkileyecek." ifadelerini kullandı.

Nasrallah "Amerika'nın bir kere daha kibrine, tiranlığına ve saldırganlığına şahit oluyoruz." dedi.

euronews

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.