ABD havayolu Müslüman kadından özür diledi

ABD havayolu Müslüman kadından özür diledi

ABD'de başörtülü kadına ayrımcılık yapan havayolu şirketi özür diledi. ABD havayolu şirketi United Airlines'ta yolculuk yapan Müslüman bir kadına "silah olarak kullanabilir" gerekçesiyle kutu kola verilmemişti.

Amerikan havayolu şirketi United, uçakta ayrımcılığa maruz kaldığını belirten Tahera Ahmad isimli Müslüman kadından özür diledi.

United Havayolları Sözcüsü Charles Hobart, Associated Press haber ajansına elektronik posta yoluyla verdiği bilgide, şirketin "müşterilere ve çalışanlara yönelik ayrımcı veya ayrımcıymış gibi görünen davranışları hoş görmeyeceğini" kaydetti.

Hobert, olay üzerine yapılan soruşturma sonucu Müslüman kadına karşı ayrımcı davranışlar sergilediği iddia edilen ve başka bir şirketin çalışanı olan kabin görevlisinin artık United müşterilerine hizmet vermeyeceğini açıkladı.

Hobart, United'ın müşterilerle bire bir iletişimi olan çalışanlarının her yıl kültürel farkındalıkla ilgili dersleri de içeren müşteri hizmetleri eğitimi aldığını belirterek, "Sefer United'ın kendi seferi olmamasına rağmen, Tahera Ahmad bizim müşterimizdi. Bu nedenle uçuşta yaşadıklarından dolayı kendisinden özür diliyoruz" ifadesini kullandı.

Tahera Ahmad isimli Müslüman kadın, sosyal medya hesabında, United Havayolları'na bağlı Shuttle America adlı şirketle 30 Mayıs'ta yaptığı uçuşta başörtüsünden dolayı ayrımcılığa maruz kaldığını belirtmişti.

"Sana kutu kola veremem"

Verdiği bilgiye göre Ahmad, uçakta yapılan içecek servisi sırasında hostesten istediği kutu içeceğin kendisine kapağı açık şekilde servis edilmesine tepki göstererek, "hijyenik sebeplerden dolayı" kendisine kapağı kapalı bir kutu içecek getirilmesini istedi.

Buna karşı hostes, "Sana kapağı kapalı kutu kola veremem, bu yüzden sana içecek yok" diye karşılık verdi, buna gerekçe olarak da "bazı kişilerin kutu içeceği silah olarak kullanabileceği" iddiasını dile getirdi.

Bu sırada yanında yolculuk yapan kişiye kapalı kutuda içecek verilmesine tepki gösteren Tahera Ahmad, neden sadece kendisinin bu duruma maruz kaldığını sorması üzerine, kutunun kapağını açan hostes "Sen bunu silah olarak kullanmadan ben açayım" dedi.

Ahmad, bu durum karşısında diğer yolcuların da kendisine ayrımcılık yaptığını, yolculardan birinin hakaret ederek, "Evet, bunu silah olarak kullanabilirsin. Kes sesini" dediğini aktardı. Ahmad, diğer yolcuların da bu olay karşısında sessiz kaldıklarını belirtti.

ABD'nin en saygın üniversitelerinden Northwestern Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Tahera Ahmad bu okulda dinler arası diyalog yöneticiliği yapıyor. Sitede yer alan bilgiye göre Ahmad, çalışmalarından dolayı Beyaz Saray'a ABD Başkanı Barack Obama tarafından da davet edilerek onurlandırıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.