ABD: DAEŞ soykırım suçu işledi
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, DAEŞ'in Irak ve Suriye'de Hristiyan, Ezidi ve Şiilere yönelik soykırım suçu işlediğini söyledi.
DAEŞ'i Irak ve Suriye'de ele geçirdiği bölgelerde yaşayan etnik ve dini azınlıklara yönelik saldırılarını inceleyen ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "DAEŞ, kendi beyanı, ideolojisi ve eylemleri açısından soykırımcıdır" dedi.
“Bu suçların adını koymak önemli ama esas olan bunları durdurmak” diyen Kerry, konuşmasını şöyle sürdürdü: “DAEŞ’in bu suçlarının tamamını derlemek mümkün değil ama ABD bunlara ilişkin bir inceleme yürüttü. Nihayetinde DAEŞ’in işlediği suçlar bağımsız bir inceleme gerektiriyor. ABD, bu örgütün işlediği zulümlerin hesabını vermesi için elinden geleni yapacaktır.”
Kerry, DAEŞ’in Suriye ve Irak'ta işlenen ‘insanlığa karşı işlenen suçlar’ ve ‘etnik temizlik’ten sorumlu olduğunu da belirtti.
Sputnik

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.