ABD Başkan Yardımcısı Pence, 'Siyahilerin Hayatı Önemlidir' diyemedi

ABD Başkan Yardımcısı Pence, 'Siyahilerin Hayatı Önemlidir' diyemedi

Sunucu ısrarla sordu Pence ısrarla söylemedi

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ülkede köleliğin kaldırılmasının yıldönümünde verdiği bir röportaj sırasında Siyahilerin Hayatı Önemlidir ifadesini kullanmayı ısrarla reddederek “Herkesin hayatı önemlidir” dedi.

Philadelphia ABC kuruluşuna bağlı WPVI için verdiği röportaj sırasında Pence’e “Siyahilerin Hayatı Önemlidir” ifadesini kullanıp kullanmayacağı soruldu. Sunucu Brian Taff ayrıca, siyahi George Floyd’un polis gözaltısı sırasında öldürülmesinin ardından ırkçı adaletsizliğe tepki için dile getirilen bu sözlerin seçilmiş Cumhuriyetçi liderler arasında “yalnızca bir avuç yetkili” tarafından söylendiğini hatırlattı.

Newsweek’in haberine göre Pence kendisine yöneltilen soruya, “George Floyd’un başına gelenlerin bir trajedi olduğunu söylememe izin verin. Ulusumuzun kuruluşundan bu yana hepimizin, her birimizin eşit yaratıldığı ve yaratıcımızın bizlere vazgeçilemez haklar bahşettiği fikrine değer veriyoruz. Bu nedenle hakiki manada herkesin hayatı önemlidir” yanıtını verdi.

Konuyla ilgili muhatabını sıkıştırmaya devam eden Taff bu ifadeyi kullanmanın “Amerikan toplumunun bir kesiminin aynı fikirde olmadığının görüldüğü bir sırada siyahilerin hayatının da önemli olduğunun kabulü” anlamına geldiğini söyledi ancak Pence bu sözü ağzına almayı bir kez daha reddetti.

Başkan Yardımcısı, “Brian, Amerikan toplumu içinde her insanın hayatının kıymetli ve önemli olduğuna katılmayan bir kesim bulunduğu fikrini kabul etmiyorum” diye devam etti.

Söz konusu röportaj, İç Savaş’ın sona ermesinden sonra Konfederasyon kölelerinin özgürlüklerine kavuşmasını anmak üzere ilan edilen tarih olan 19 Haziran günü gerçekleşirken, Pence’in konuşması sırasında Trump yönetiminin “kolluk kuvvetlerini desteklediğini” vurgulaması da dikkati çekti.

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.