ABD Başkan Yardımcısı Pence: 'Rahip Brunson iade edilmeli'

ABD Başkan Yardımcısı Pence: 'Rahip Brunson iade edilmeli'

ABD'nin Türkiye'ye karşı küstah tehditleri devam ediyor.

ABD Başkan Yardımcısı Pence, FETÖ ve PKK adına suç işlemekten tutuklanan Rahip Brunson için küstah tehditlerine devam ediyor.

Twitter hesabından açıklama yapan Pence, "Rahip Brunson, masum bir adam, adalet onun serbest bırakılmasını istiyor. Türkiye, Trump'ın kararlılığını test etmemeli" ifadelerini kullandı.

ABD Başkan Yardımcı Mike Pence, geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlığı'nda katıldığı bir programda, NATO ittikafının üyesi Türkiye'ye aynı tehdidi yöneltmişti.

Erdoğan: Geri adım attıramazsınız

Başkan Erdoğan ise, Afrika dönüşünde ABD'li yöneticilere, "Saygı duymak yerine, konuyu yaptırım meselesi haline getiriyorlar. Yaptırımlarla Türkiye’ye geri adım attıramazsınız" yanıtını vermişti.

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen Brunson'ın tutukluğu, "sağlık sorunları" dikkate alınarak ev hapsine çevrilmişti.

Papaz Türkiye düşmanı çıkmıştı

FETÖ ve PKK adına suç işlemekten tutuklanan, hakkında 35 yıl hapis istenen ABD’li sözde papaz Brunson için hazırlanan iddianamede çarpıcı bilgiler yer almıştı. Tanık ifadeleri, Brunson’un tam bir Türkiye düşmanı olduğunu gözler önüne sermişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.