ABD artık Orta Amerika'ya yardım etmeyecek

ABD artık Orta Amerika'ya yardım etmeyecek

Orta Amerika ülkelerine antipatisi ile bilinen Trump, bu bölgedeki ülkelere yardımı kesti.

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Meksika polisi ve ordusunun, ABD'nin güney sınırına giden göçmenleri durduramadığını, bunun ulusal acil bir durum olduğunu ve sınırdaki devriyeleri harekete geçirdiğini belirtti.

Göçmeleri "suçlu ve kimliği belirsiz Ortadoğulular" olarak nitelendiren Trump, ABD'ye yasa dışı yollardan giden veya gitmeye çalışan göçmenlerden, göçmen yasalarının değişmesine "izin vermeyen" Demokratların sorumlu tutulması gerektiğini ifade etti.

"Yardımları kesecek ya da azaltacağız"

Trump, "Guatemala, Honduras ve El Salvador, göçmenlerin ülkelerini terk etmelerine ve ABD'ye yasa dışı yoldan gelmelerine engel olamadı. Biz de şimdi onlara rutin olarak verilen yabancı yardımları kesmeye ya da büyük ölçüde azaltmaya başlayacağız" değerlendirmesini yaptı.

Göçmenler sınırı geçmeyi bekliyor

Orta Amerika'dan ABD'ye ulaşma ümidiyle yola çıkan binlerce göçmenin oluşturduğu konvoy, Meksika'nın Guatemala sınırına dayandı.

Suchiate Nehri'nde Meksika ile Guatemala'yı birbirine bağlayan köprü ve sınır kapısında toplanan, geceyi burada uyuyarak geçiren 3 binden fazla göçmenin ülkeye girişine izin verilmedi.

Bazı göçmenlerin tel örgüleri aşarak tarafsız bölgeye geçtiği ve Meksika güvenlik güçlerinin müdahalesiyle karşılaştığı belirtildi. Polis, taş atan göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Honduraslı göçmenlerden bazıları da sallarla Meksika tarafına geçmek için Suchiate Nehri'ne atladı.

Meksikalı yetkililer, aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da olduğu göçmenlerden, geçerli belgeleri taşıyanların kurallara uygun biçimde ülkeye girişine izin verileceğini duyurmuştu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.