ABD Adalet Bakanlığı'ndan Apple'a giriş yöntemi soruşturması

ABD Adalet Bakanlığı'ndan Apple'a giriş yöntemi soruşturması

Apple’ın iOS 13 ile getirdiği “Apple ile Giriş Yap” özelliği, kullanıcıların uygulamalara kolay giriş yapmasını sağlıyor. E-posta ve kimlik bilgilerini uygulama geliştiricilerle bile paylaşmayan bu özellik oldukça güvenli olmasıyla biliniyor

Adalet Bakanlığı’nın mercek altına aldığı konuların başında, Apple’ın App Store üzerindeki kontrolü kendi lehine kullanıp kullanmadığı ve geliştiricilere tabi tuttuğu ücret politikası geliyor. Ayrıca bakanlık, Apple’ın geliştiricilere zorunlu kıldığı birtakım kurallara kendi uygulamalarında riayet etmediği yönündeki şikayetleri de değerlendirmeye aldı.

Google ve Facebook varsa Apple ile Giriş Yap zorunlu

Apple, bünyesinde Google veya Facebook ile giriş yapma düğmesi bulunduran uygulamalarda bir de “Apple ile Giriş Yap” seçeneğinin olmasını zorunlu tutuyor. Fakat davayı açan geliştiricilere göre bu kural, kullanıcıları Apple’ın hizmetlerine rakip bir platforma yönlendirmekten caydırma tehlikesi taşıyor. Hatta geliştiriciler, sırf bu kuralı kabul etmedikleri için uygulamalarından Google ve Facebook ile giriş yapma seçeneklerini kaldırmak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar.

Antitröst soruşturması başlatıldı

Şirket hakkındaki tüm bu iddialar, boylu boyunca yapılacak bir araştırma neticesinde sonuca bağlanacak; neticede Apple’ın rekabeti kötüye kullanıp kullanmadığı ABD otoriteleri tarafından kararlaştırılacak. Apple sözcüsü Fred Sainz, söz konusu antitröst soruşturması hakkında yorum yapmadı; ancak Apple’ın oturum açma düğmesinin kullanıcılara gizlilik odaklı bir alternatif sunduğunu yineledi. Sainz, şirketin bazı geliştiricilerle ortaklaşa kılavuzlar oluşturduğunu ve olumlu geri bildirimler aldığının altını çizdi.

KAYNAK: SHİFTDELETE

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.