'Abbas müzakerelerin yeniden başlamasını destekliyor'

'Abbas müzakerelerin yeniden başlamasını destekliyor'

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, Filistin-İsrail barış müzakerelerine yeniden başlanması yönündeki düşüncelerinin Devlet Başkanı Abbas tarafından da destek gördüğünü söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Filistin-İsrail barış müzakerelerine yeniden başlanması yönündeki düşüncelerinin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından destek gördüğünü belirtti. 

Fabius, Ortadoğu turu kapsamında geldiği Filistin'de Devlet Başkanı Abbas ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından mevkidaşı Riyad el-Maliki ile ortak basın toplantısı düzenleyen Fabius, barış müzakerelerinin yeniden başlaması yönündeki düşüncelerine verdikleri destekten dolayı Abbas ve Maliki'ye teşekkür etti. 

Fransız diplomasisinin önceliği ve merkeze aldığı konunun "barış ve güvenliğin tesisi" olduğunu ifade eden Fabius, şunları kaydetti:

"Ziyaretim, Fransa'nın düşüncelerini dostlara ve ortaklara iletmek, onlardan da görüş almayı hedefliyor. İsrail'in güvenliğinin garanti altına alınması, Filistinlilere de bir devlete sahip olma hakkı verilmesi gerekiyor. Tabii ki bu meselenin bölgeye yansımaları olacak bunu Sayın Abbas'la tartıştık. Bu tür temel sorunlar çözülmediği müddetçe terörle mücadele yönünde bir engel olacaktır."

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki de Filistin yönetiminin, "bölgedeki çatışmayı sonlandırmayı" hedefleyen Fransa'nın çabasını takdirle karşıladığını dile getirerek, "Fransa'nın gösterdiği gayretin bölgedeki barış ve güvenliği güçlendireceği kanaatine sahibiz. Bu çabalara tam bir şekilde karşılık veriyoruz" dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, ülkesinin "Ortadoğu barış sürecinin yeniden canlandırılması" girişimiyle ilgili temaslarda bulunmak üzere bölge ülkelerini ziyaret ediyor. BM Güvenlik Konseyi, Avrupa Birliği ve Arap ülkelerinin desteğiyle barış müzakerelerine yeniden başlanmasını öngören girişimle ilgili nabız yoklayan Fabius'un, bu çerçevede Ramallah'taki temaslarının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla da görüşmesi bekleniyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.