AB, Filistin topraklarının ilhakı durumunda işgalci Siyonistleri cezalandırmayı planlıyor

AB, Filistin topraklarının ilhakı durumunda işgalci Siyonistleri cezalandırmayı planlıyor

​Avrupa Birliği Komisyonu, yüzyılın şer planıyla Filistin topraklarının ilhak edilmesi halinde Siyonist işgal rejimini ne şekilde cezalandıracağını tartışmaya başladı.

Siyonist işgal rejiminin medyasına göre, Avrupa Birliği Komisyonu, Trump'ın ortaya attığı ve Yüzyılın Anlaşması planı olarak da adlandırılan sözde Ortadoğu Barış Planı çerçevesinde Siyonist işgal rejiminin Filistin topraklarını ilhak kararı alması ve bu topraklar üzerinde kendi egemenliğinin geçerli olduğunu ilan etmesi halinde bu rejimi ne şekilde cezalandıracağına dair tartıştığını yazdı.

Siyonist işgal rejiminin ne şekilde cezalandırılacağına dair iki senaryonun konuşulduğu belirtiliyor.

İşgal rejimi medyasının senaryolarından biri; İsveç, İrlanda ve Lüksemburg gibi bazı ülkelerin Siyonist işgalciler ile sendikal ilişkileri düzenleyen ortaklık anlaşmalarından çekilme gibi sert bir kararın alınmasına teşvik edebilecekleri, böyle bir karar alınması durumunda Siyonist işgal rejimi ekonomisinin büyük zarar göreceği.

İkinci bir senaryoya göre, Siyonist işgal rejiminin Horizon 2027 programından çekilmeye zorlama gibi bir karar alınmasının da söz konusu olduğu ifade ediliyor.

Bu yönde atılacak adımları işgalci Siyonist karşıtı tutumlarıyla öne çıkan AB Dış İşleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in yönlendirdiğini iddia eden işgal rejimi medyası, AB Anayasası'na göre önemli kararların ancak tüm üye ülkelerin muvafakati ile alınabiliceğine dikkat çekti. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.