9 yaşındaki çocuğun ölümü nedeniyle TikTok'u suçladı

9 yaşındaki çocuğun ölümü nedeniyle TikTok'u suçladı

TikTok’ta ortaya çıkan akımlar ne yazık ki ölümlere yol açmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 9 yaşındaki bir çocuk TikTok’ta gördüğü akımı yapmaya çalışırken canından oldu.

Sosyal medya platformlarında sürekli olarak yeni akımlar görüyoruz. Bu akımlar hayatımızda bir şekilde yer alıyor. Ancak uzaktan zararsız gibi görünen bu akımlardan bazıları ciddi sağlık sorunlarına hatta ölümlere bile yol açabiliyor.

Özellikle çocukların sosyal medya platformlarını kullanması konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde ABD’de bir aile 9 yaşındaki çocuklarının ölümünden TikTok’ta başlayan bir akımı sorumlu tuttuğunu açıkladı.

BOYNUNDA BİR KEMERLE YERDE YATARKEN BULUNDU

Olay geçtiğimiz hafta ABD’de yaşandı. Tennessee‘li bir aile, 9 yaşındaki çocuklarını boynunda bir kemerle yerde yatarken buldu. Hemen hastaneye kaldırılan LaTerius isimli çocuk, bulunduğu zaman nefes almıyordu. Hızla müdahale edilen çocuk, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Hemen ardından ortaya çıkan bir bilgi, küçük çocuğun ölümünün ardındaki gizem perdesini ortadan kaldırdı. Ailenin iddiasına göre LaTerius‘un ölümüne TikTok akımlarından biri neden oldu. Kişinin kendisini bayıltana kadar boğması anlamına gelen “pass out challenge” isimli akım, son dönemlerde sosyal medya platformlarında oldukça popüler.

İddialara karşı Çin merkezli sosyal medya devi TikTok’tan henüz bir açıklama gelmedi.

KAYNAK: SHİFTDELETE

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.