82 yaşında bitmeyen spor aşkı

82 yaşında bitmeyen spor aşkı

Atıcılık tutkusundan 82 yaşında olmasına rağmen vazgeçmeyen eski milli sporcu Erdoğan Karaöz, antrenör olarak devam ettiği spor yaşamında gençlere adeta taş çıkartıyor.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun Manisa il temsilciliği görevini üstlenen Erdoğan Karaöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 63 yıldır atıcılık sporuyla uğraştığını, eşi Atike (63) ve oğlu Murat Karaöz’ün (35) de kendisi gibi milli sporcu olduğunu söyledi. 

Zonguldak’ta dünyaya geldiğini, babasının tayini nedeniyle gittiği Yozgat’ta kayak ve atletizm yaptığını anlatan Karaöz, 1950 yılında Manisa’ya gelmesi sonrası arkadaşlarının tavsiyesiyle atıcılık sporuna başladığını dile getirdi.

"Arkadaşlarım beni antrenman yaptıkları sahaya götürmüştü. O gün sahaya girdim, bir daha da çıkmadım. Bu spordan kopamadım” diyen Karaöz, çalışma hayatına atıldıktan sonra spordan kopmamak için mücadele verdiğini, işverenlerinin de kendisinin başarılarını gördükçe destek olduklarını aktardı.

"Olimpiyat hedefim nedeniyle 40 yaşına kadar evlenmedim"

Atıcılık sporunda kendisini geliştirerek 1966 yılında Türkiye ikinciliğini kazandığını, 1985 yılına kadar aralarında dünya ve Avrupa şampiyonaları da bulunan çok sayıda organizasyonda yarıştığını aktaran Karaöz, hayatı boyunca olimpiyatlarda ter dökmeyi hayal ettiğini dile getirerek, bu amaç uğrunda 40 yaşına kadar evliliği dahi düşünmediğini vurguladı.

En büyük hedefinin, olimpiyatlara gidip Türkiye’yi temsil etmek olduğunu söyleyen Karaöz, "Hatta bu hedefimden dolayı 40 yaşına kadar evlenmedim. Evlendiğimde, sporda başarılı olamayacağım düşüncesi vardı. En sonunda 1972 Münih Olimpiyatları’na gitme hakkı kazandım. Ancak o dönemde görev yapan ilgili bakanın inisiyatifiyle ismim listeden çıkarıldı. Yerime 2 yıldır antrenman yapmayan bir kişinin ismi yazıldı. Olimpiyatlara katılmak içimde ukde kaldı. En büyük hedefim, çalıştırdığım gençleri olimpiyatlara göndermek" şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.