8 DAEŞ terör örgütü mensubu yakalandı

8 DAEŞ terör örgütü mensubu yakalandı

Kilis'te yasa dışı yollarla Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan DAEŞ terör örgütü mensubu biri çocuk 8 yabancı uyruklu kişinin yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) günlük faaliyetleri ve önemli yurtiçi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, altı F-16 uçağıyla Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildi. Görev esnasında, bir F-16 uçağı, Yunanistan'a ait iki F-16 uçağınca bir dakika süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildi. Angajman kuralı gereği tacize, aynıyla karşılık verildi. Altı F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca da devriye uçuşu gerçekleştirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birliklerince yasa dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 416, Türkiye'den Suriye'ye girmeye teşebbüs eden 20 kişi yakalandı. Hudut hattında 9 bin 548 karton sigara, 117 kilogram gıda maddesi, 2 motosiklet, 4 cep telefonu, 4 elektronik eşya ile 28 büyükbaş ve küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Yasa dışı yollarla Türkiye'den Irak'a geçmeye çalışan bir, Irak'tan Türkiye'ye girmeye teşebbüs eden 9, İran'dan Türkiye'ye girmeye çalışan 31 ve Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışırken 28 kişi yakalandı.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca Silopi ilçesi Görümlü beldesindeki Silopi Termik Santrali'nde, 1 Temmuz'da terör örgütünce gerçekleştirilen ve bir işçinin yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili 3 Temmuz saat 06.30'dan itibaren ayrıntılı olay yeri incelemesi yapıldı. Olay yerinde 11 büyük boy pil, bir 12 V akü ve bir RF komutalı sistem alıcısı bulundu. Olayın, söz konusu malzemeler kullanılarak hazırlanan el yapımı patlayıcının, terör örgütünce patlatılması sonucu meydana geldiği tespit edildi. Patlamada yaralanan işçi, Silopi Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

8 DAEŞ terör örgütü mensubu yakalandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 1'inci Hudut Alay Komutanlığınca, Kilis'in Elbeyli ilçesinde yasa dışı yollarla Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan DAEŞ terör örgütü mensubu biri çocuk 8 yabancı uyruklu kişi yakalandı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde terör örgütünün dağ kadrosuna eleman temin eden bir kişi gözaltına alındı

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.