7’den 77’ye Osmanlıca kursuna

7’den 77’ye Osmanlıca kursuna

Tokat’ın Erbaa ilçesinde belediye tarafından açılan Osmanlıca kursuna aralarında ev hanımlarının da bulunduğu 315 kişi katılıyor.

Tokat’ın Erbaa ilçesinde belediye tarafından açılan Osmanlıca kursuna aralarında ev hanımları ve öğrencilerin de bulunduğu farklı yaş gruplarından 315 kişi katılıyor. Sınıf ve öğretici eksikliği nedeniyle eğitimlere katılamayan 522 kişi ise sonraki dönemlerdeki kursu bekliyor.

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, yaptığı açıklamada, ülke gündemine Osmanlıca düşmeden önce kurs açma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Belediye olarak “Erbaa sanat ve meslek edindirme kursları” adı altında çalışma başlattıklarını dile getiren Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından Osmanlıca’ya ilgi arttı. Erbaa Kültürevi’nde 3 sınıf oluşturarak Osmanlıca kursu açtık. Bu kurslarımıza 315 kişi katılıyor. Osmanlıca kurslarına ilgi her geçen gün artarak devam ediyor” diye konuştu.
Kurslara her yaştan kişilerin katıldığını aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

“İlçemizde açılan Osmanlıca kurslarına katılım oranı çok yüksek. Bu kurslardan vatandaşlarımız çok memnun. Vatandaşlarımız, hem geçmişle bağ kuruyor hem de geleceğe bu değerleri taşıyor. Vatandaşlarımızı böyle kurslarla buluşturduğumuz için mutluyuz. Osmanlıca kurs açılması taleplerini karşılamakta zorlanıyoruz. Osmanlıca kurs açılmasını bekleyen 522 vatandaşımız var.”

NASİP BUGÜNEYMİŞ

Yaklaşık 3 hafta önce başlayan kursta, katılımcılara 90 gün eğitim verileceği belirtildi. Usta öğretici Ali Şahin tarafından verilen kursa katılan 60 yaşındaki ev hanımı Zeliha Özyiğit de “Annelerimiz ve babalarımız hep Osmanlıca okuyorlardı. Biz, okuyamıyorduk. Önceden de merakım vardı, nasip bugüneymiş” dedi. Kursiyerlerden 14 yaşındaki Sümeyye Vuslat Karakaş ise, “Tarihimizi bilmiyoruz. Tarihimizi öğrenmek için bir yerden başlamak gerekiyor. Kurs çok iyi gidiyor. Öğrenmek isteyenler beklemesin. Çok kolay, 1 haftada öğrenirler” ifadelerini kullandı.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.