73 ilden 311 belediye e-Devlet üzerinden hizmet veriyor

73 ilden 311 belediye e-Devlet üzerinden hizmet veriyor

311 belediyemizin hizmetlerine tek tıkla ulaşmak mümkün hale gelmiştir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nden sonra yapılan ilk Meclis Toplantısı olması sebebiyle önem arz eden oturumda gündeme alınacak maddelerin, belediyecilik ve yerel demokrasiye katkı sağlaması temennisinde bulundu.

Oktay, günümüzde insana dair olan her şeyin belediyelerin  görev alanına girdiğini vurgulayarak, belediyelerin yalnızca yol, su, yeşil alanlar, kanalizasyon, çöp ve temizlik konularıyla ilgilenen yapılar değil, akıllı şehir teknolojilerinin kullanılması ve sosyo kültürel projelerin uygulanması sorumluluğunu da üstlendiğine değindi.

"Dijital dünyanın gereksinimleri doğrultusunda yerel yönetimlerin yeniden yapılandırılması, kaçınılmaz bir ihtiyaç haline gelmiştir." diyen Oktay, şu görüşlerini paylaştı:

"Yerelde halkın istek ve beklentilerine cevap verebilen, kaliteli ve hızlı hizmet sunulabilmesi için çağın şartlarına uyumlu uygulamalara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çerçevede başlattığımız, Belediyelerimizin sunduğu hizmetlerin e-devlete entegrasyon süreci başarıyla ilerlemektedir. Bugün Dijital Türkiye Platformu üzerinden 73 ilimizde bulunan 311 belediyemizin hizmetlerine tek tıkla ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Çevrim içi yerel hizmetlerin yaygınlaştırılarak hizmet sunum hızının artırılması konusunda tüm belediye başkanlarımızı bir kez daha duyarlı ve yenilikçi olmaya davet ediyorum." 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.