71’lik ihtiyar, 17’lik genç kızla

“Yetmiş yaşındaki iş adamı 17 yaşındaki genç bir kızla evlendi.” Boyalı basın bu günlerde bu haberi veriyor.

Adama demişler “bu yaştan  sonra neden evlendin?” diye… O da; “Bana baksın ihtiyaçlarıma cevap versin diye evlendim” demiş. ”70 lik nine alsaydım bana nasıl bakacaktı?” diye de sormuş. Emrinde bir ordu olan Halis bey kendini böyle savunmuş.

Arada 54 sene gibi büyük bir yaş farkı var. Bana göre; 40- 50 yaşlarında bir bayanla olsaydı daha uygun olurdu diye düşünüyorum. Neyse alan razı veren razı olunca bize söz söylemek düşmez.

Bu olay bana kendisi 71 değil, 51 değil, 41 değil, 31 değil, 25 yaşındayken, daha hayatının baharındayken, kendinden on beş yaş büyük 40 yaşındaki bir dul  bayanla, Hz.Hatice ile evlenen Resulullah’ı (ASM) hatırlattı.

Güzide bir kavmin mensubu, sevilen, sayılan, güzel ve alımlı, yakışıklı, dürüst, emin ismiyle tanımış, güvenilir, genç, delikanlı  bir insan… İstediği evsafları taşıyan bir kızı alabilecekken gidip kendinden on beş yaş büyük, üstelik de dul bir bayanla evlenmesi. 55 yaşına kadar da  onunla iktifa ederek, kanaat ederek,  başka bir bayanla evlenmeden (o dönemde çok evlilik moda iken) bu evliliğe devam etmesi. Bir çok soru işaretini beraberinde hatırlatıyor.

Öncelikle “Bunu ancak Allah Resulü (ASM) yapar” dedirtiyor.

Sonra, “Demek ki, Allah Resulü (ASM) asla şehvetine düşkün bir insan değildi” gerçeğini ispat eder.

Ben 55 yaşıma geldim böyle bir örnek, ne çevremde, ne gazetelerde, ne de televizyonlarda  görmedim, duymadım. Tarihte de bunun bir başka örneği yok…
 
Erkekler genellikle kendinden 5-10  yaş küçük bayanları tercih ediyor. Sayıları az da olsa aynı yaş da evlenenler de var. Birkaç yaş büyükle evlenen tek tük erkekler de yok değil.

Bu herkesin bildiği hakikat: Gençliğin heyecanlı devresinde, böyle bir tevazu ve iffet örneği sergileyerek, kendinden on beş yaş büyük ve de dul bir bayanla evlenen Allah Resulünün (ASM) nefsine düşkün, sıradan bir insan olmadığını ispat ediyor

Hem ilk evliliğini kendinden yaşlı hem de dul bir bayanla yapmasında bir çok hikmetler var olduğu hakikatinin yanında, Hz. Hatice’nin ölümünden sonra hem de 55 yaşını devirmişken çok hanımla evlenmesinde de bir çok hikmetlerin olduğu anlaşılıyor.

Bu hikmetlerin en önemlisi: İnsan hayatının en önemli bölümü olan evlilik, cinsel hayat, aile münasebetleri ve aile mahremiyet meseleleri konusunda dinin emirlerini bildirmek hakikati ki, dinin yarısını teşkil eden bu ciheti, kıyamete kadar gelecek tüm insanlığa yetecek ve rehber olacak miktarda, Ezvac-ı Tahirattan, bilhassa çok zeki olan Hz.Aişe (RA) validemiz aracılığı ile ümmete gösterilmesidir.

Bu hakikatle beraber İffet ve itidal timsali Resul-i Ekrem’in (ASM), 25 yaşında iken  kendisinden on beş yaş büyük ve dul bir bayan olan Hz.Hatice (RA) validemizle  evlenmesini ve 30 sene onunla iktifa etmesindeki  mutedil, iffet ve yüksek ahlakı  anlayamayan, görmeyen eski zamanın münafıkları ve şimdiki nefisperest ve şeheviyatın zebunu fasıkları, 71 yaşındaki iş adamının 17 yaşındaki bir kızla (ki kaçıncı evliliğidir bilemiyorum) evlenmesindeki ve  daha nice sanatçı geçinen meşhur olmuş ehli dünyanın kendilerinden onlarca yaş küçük kızlarla birlikteliklerindeki şehevi zebunlukta ki farkı, görebilselerdi o damen-i muallaya (ASM)  dil uzatmaya cesaret edemezlerdi her halde…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum