700 bin öğrenci ile öğretmenlerine tablet

700 bin öğrenci ile öğretmenlerine tablet

Cumhurbaşkanı'nda katılımıyla bugün gerçekleştirilecek törende, 700 bin 9. sınıf öğrencisi ile okullarındaki öğretmenlere tablet dağıtılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerden alınan bilgiye göre, Eğitimde FATİH Projesi için 2015 yılı bütçesinde öngörülen 700 bin tablet alımı ihalesi, Bakanlığın Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce bitirilmiş ve sözleşme imzalanmıştı. Kısa sürede üretimi tamamlanan ve muayene kabulü yapılan tablet bilgisayarların illere sevkıyatına başlandı.

Bu kapsamda, yeni nesil tablet bilgisayarların dağıtımı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla, yarın saat 10.00'da ATO Congresium'da düzenlenecek törenle başlayacak. Törene, Ankara'daki okullardan 3 bin  öğrenci veöğretmen katılacak. Aynı saatlerde 81 ilde de on binlerce öğrenci ve öğretmenin katılacağı dağıtım törenleri yapılacak. Törenlerin, bir bölümünde illerden canlı bağlantı kurulacak. 

Bilgisayar setleri, fiber altyapısı tamamlanmış ve etkileşimli tahtaları takılmış binlerce lisede eğitim gören 700 bin 9. sınıf öğrencisine ve okullarındaki öğretmenlere ücretsiz olarak verilecek.

 Tabletlerin teknik özellikler

Dağıtılacak, tabletler yüzde 100 yerli tasarımla üretildi. 8 çekirdekli işlemciye ve 2 gigabyte RAM'e sahip tablet bilgisayarlarda, 2 megapiksel ön, 5 megapiksel arka kamera bulunuyor. 1920X1200 çözünürlük kalitesi, 32 gigabyte dahili bellek ve 10,1 inç ekran boyutuyla kullanıma sunulan bilgisayarların, aktif EMR kalem özelliği bulunuyor. Son nesil kırılmaya dayanıklı Gorilla Glass camla üretilen tabletler, öğrencilere bilgisayar üzerinden yazı yazma ve not alma imkanı da sağlayacak.

Tabletler, 70 santimetreden düşmeye dayanıklı, 9 milimetreden daha ince, 600 gramdan daha hafif şekilde üretildi. Bütün dünyada 2 yıl garantili olarak üretilmesine rağmen MEB’in aldığı setler, pil dahil 4 yıllık garantiyle öğrencilerin kullanımına sunulacak. Öğrencilere bu bilgisayarla birlikte ayrıca dayanıklı silikon kılıf da verilecek.

Tablet bilgisayarlar,öğrenci ve öğretmenlere, birçok faydalı uygulama, yazılım ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) yüklü halde teslim edilecek. Ayrıca öğretmenlerin e-tahtalarla etkileşim içinde ders işlemesine ve öğrencilerle sınav, ödev, proje gibi veriler paylaşmasına imkan veren etkileşimli sınıf yönetim yazılımı da bu yıl verilecek tabletlere yüklendi.

Bütün tabletlerin kablosuz erişime açık halde dağıtılacak. Öğrenciler, tabletlerinden MEB'in kendileri için sağladığı güvenli internet içeriği prosedürüyle diledikleri zaman diledikleri yerden internete bağlanabilecek.

200 bine yakın etkileşimli tahta kurulumu yapıldı

FATİH Projesi; k12 seviyesinde, dünyanın en büyük eğitim içeriği portalı olan EBA, etkileşimli tahta, fiber optik internet alt yapısı, internet erişimi ve tablet bilgisayar bileşenlerinden oluşuyor. Proje kapsamında, bugüne kadar 200 bine yakın etkileşimli dijital tahtanın kurulumu gerçekleştirildi. 310 bin dersliğin fiber optik internet alt yapısı ihaleleri tamamlandı ve 30 bin okula çok fonksiyonlu network yazıcı dağıtıldı. Bütün okullarını ADSL, Uydunet gibi yöntemlerle internete bağlayan MEB, FATİH Projesi kapsamında fiber kablolama altyapısı kurulan okulları, geniş bant yüksek hızlı fiber internet (VPN) erişimine açıyor. 

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla; Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, 2016 yılından itibaren artan yerlilik şartıyla üretilecek tablet bilgisayarları, 9. sınıf öğrencileri başta olmak üzere bütün öğretmen ve öğrencilere ulaştıracak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.