70 öğrenci Kutlu Doğum pastası kesti

70 öğrenci Kutlu Doğum pastası kesti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Güllerin Efendisi Hz. Muhammed (SAV)'nın 40 kutlu sözünü ezberleyen 70 öğrenci hep birlikte Kutlu Doğum pastası kesti

Abdurrahman Büyükkeskin'in haberi:

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Manavgat Biniciler Camii cemaati Hz. Muhammed'in 1439. doğum yıl dönümü anısına ikindi namazı sonrası mevlit okuttu. Biniciler Cami imam hatibi Resul Aksakal'ın hazırladığı 'Güllerin Efendisini Anma ve Anlama' programında Meryem Tanrıverdi isimli öğrenci Sen Yoktun şiirini okudu. Mevlit sonrası küçük Mevlevi öğrenciler salatı selam getirerek sema gösterisi yaptı. Sema gösterisi sonrası 40 hadisi şerif ezberleyen 70 öğrenci ve imam hatip Resul Aksakal 'İyi ki doğdun benim biricik peygamberim' diyerek doğum günü pastasını kesti.

İmam hatip Resul Aksakal yaptığı konuşmada, "Cami cemaatimizle birlikte Güllerin Efendisi biricik peygamberimiz Hz. Muhammed(SAV) dünyaya gelişlerinin 1439 yıl dönümü anısına doğum günü pastası kestik. Pasta kesimi öncesi mevlit okutarak cami cemaati hayırseverleri yemek verdi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(SAV) doğum yıl dönümü anısına yaptırdığımız pastayı 40 hadisi şerifi ezberleyen 70 çocuğumuzla birlikte salatı selam getirerek kestik. Günümüz insanının En Sevgiliyi yakından tanımaya ve ihtiyacı var. O'nu tanıyan ailede huzur olur, bereket olur. Yıllardır kangren haline gelmiş sorunlarımızın temelinde gerçek anlamda sevgili peygamberimizi tanımama var. Barış ve sevgi dolu bir dünya için Muhammedi ruha hava gibi su gibi ihtiyaç var. Peygamberimizi anma, anlama ve idrak etme adına ne kadar etkinlik yaparsak yapalım az gelir." dedi.