7 milyarlık borç siliniyor

7 milyarlık borç siliniyor

Gelir testine girmediği için 7 milyarlık borçla karşı karşıya kalan 3 milyonu aşkın kişi için verilen süre bugün sona eriyor.

Bu yıl yaklaşık 1 milyon kişi gelir testine girdi ve prim borcunu yapılandırmak için müracaat etti. Doğu ve Güneydoğu'da her 3 kişiden 1'i gelir testine girdi. Gelir testinde başı çeken İstanbul'u; Şanlıurfa, Diyarbakır, Van izledi. Çoğu gençler olmak üzere gelir testine girmeyenlere çıkan faturanın önemli bölümü silindi, kalan borçlar da taksitle ödenebilecek. Gelir testi için son günün bugün olması nedeniyle merkezlere akın eden vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Çalışmayan, sigortası ödenmeyen herkesin gelir testi yaptırması gerekiyor. 

TAKSİT İMKANI VAR 
Geçen yıl yapılan düzenleme ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) tescili yapılıp gelir testi yaptırmayanlara 30 Eylül'e kadar süre verildi. 2014 yılı Nisan ayı ve önceki aylara ilişkin ödenmeyen GSS prim borcu olanlara da bunu peşin veya 6, 9, 12 veya 18 taksitle 2'şer aylık dönemler halinde ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı sağlandı. 

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.