62 yaşında hafız oldu: Bu yaşımda yapabildiysem herkes yapabilir

62 yaşında hafız oldu: Bu yaşımda yapabildiysem herkes yapabilir

Kütahya Semiha Güzel Külliye Kur’an Kursu öğrencisi Ummahan Kalkan 62 yaşında hafız oldu

Ummahan Kalkan’a Hafızlık Belgesi İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından verildi. Müftü Demirtaş, Kalkan’ı azmi ve cesaretinden dolayı Kalkan'ı tebrik etti.

Çocukken bıraktığı hafızlığını tamamlama isteğinin ömrü boyunca içinde bir ateş gibi yandığını belirten Ummahan Kalkan, hafızlık sürecini şöyle anlattı:

"14 yaşımda babaannemin hastalanması sebebi ile hafızlık eğitimini bırakmak zorunda kaldım. O günden bu güne yarım bıraktığım hafızlık eğitimimi tamamlama isteğim içimde günden güne büyüyen bir ateş oldu.

2013 yılında bir umre ziyaretinden gelmiştim. Kütahya Müftülüğü Şevelli Kur’an Kursunun önünden geçerken eşime ben hafızlığımı tamamlamak istiyorum dedim ve Kur’an Kursunun kapısını çaldım. O gün Özlem Kızıldağ hocam ile tanıştım ve hafızlığa tekrar başladım. Hamdolsun 2,5 yılda hafızlığımı tamamladım. Ancak ailemin ve benim yaşadığım sağlık sorunları ve pandemi nedeniyle hafızlık tespit sınavına giremedim. Ama hastahanede dahi Kur’an-ı Kerimi elimden düşürmedim. Pandemi sonrasında hafızlığımı pekiştirip, 2023 yılı ocak ayında hafızlık sınavına girdim. Rabbim nasip etti Hafızlık Belgesi almak nasip oldu."

HAYATTAKİ EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM

Şimdiki hedefinin arapça öğrenmek olduğunu söyleyen Kalkan gençlere şöyle seslendi; "Ben bu yaşımda hafızlık yapabildiysem herkes yapabilir. Benim hayattaki en büyük pişmanlığım gençliğimi boşa geçirmemdir. Gençlerimizden ricam hafızlık yapmak isteyenler ertelemesinler." dedi.

Gece gündüz demeden Ummahan Kalkan’a hafızlık sürecinde fedakarca rehberlik eden Kur’an Kursu Öğreticisi Özlem Kızıldağ ise; "Ben 2013 yılında Şevelli Kur’an Kursunda öğretici idim. 2013 yılında Ummahan teyze ile hafızlığa başladık. Ummahan teyze azmi ve iradesi ile tüm zorluklara göğüs gerdi ve sonunda hafızlığını tamamladı. Nihayetinde 2023 yılı 1. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı”nda hafızlık belgesini almaya hak kazandı." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.