60 yaşında ikinci üniversiteyi bitirdi!

60 yaşında ikinci üniversiteyi bitirdi!

İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaşayan emekli Kemal Gürses, bir yandan tarımla uğraşırken, diğer yandan da 'okumanın yaşı yok' diyerek 60 yaşında ikinci üniversite diplomasının sahibi oldu.

Ödemiş ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki emekli memur Kemal Gürses, herkese örnek olacak bir davranış sergiledi. Gürses, 1994 yılında mezun olduğu Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Ev İdaresi Bölümü’nün ardından 2011 yılına kayıt olduğu Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü'ne başladı. Aynı zamanda halk eğitim merkezindeki aşılama kursuna da katılan Gürses, doğup büyüdüğü yer olan Köfündere Mahallesi'ndeki armut ağaçlarının yaşatılması için de yoğun bir çaba harcadı. Ağaçlar için tek başına verdiği mücadele herkesin dikkatini çekerken, Gürses'in okuma azmi de 'okumanın yaşı yok' dedirtti.

60 YAŞINDA MEZUNİYET ELBİSESİ GİYDİ

Bir yandan hayatını ağaçların bakımı için adayan, diğer yandan da kayıt olduğu İktisat Bölümü'ne devam eden Kemal Gürses, okulunu başarıyla tamamlayarak ikinci diplomanın da sahibi oldu. Gürses, okumanın heyecanıyla birde mezuniyet elbisesiyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Hedefinin ikinci üniversiteden sonra yüksek lisans yapmak olduğunu ifade eden Gürses, "60 yaşında bir kez daha diploma alma ve kep atma heyecanını yaşadım. Tüm gençlerin de böyle güzel bir heyecanı yaşamasını isterim. Bundan sonra da hem tarımla uğraşmaya hem de eğitim hayatıma devam edeceğim. Hedefim iktisat alanında yüksek lisans yapıp ilerleyebildiğim noktaya kadar ilerlemek. Bir yandan da özellikle çocukluğumuzda çok severek yediğimiz akça armutların çoğalmasını sağlamak. Köfünderelilerin armut yetiştiriciliğiyle de tanınmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

"Doğup büyüdüğüm topraklara borcumu ödeme düşüncesiyle aşılama kurslarına katıldım" diyen Kemal Gürses, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Milli Eğitim’de memur olarak yıllarca görev yaptım. Emeklilik dönemimle birlikte doğup büyüdüğüm topraklara borcumu ödeme düşüncesiyle aşılama kurslarına katıldım, Ödemiş’te sertifikalı ilk aşıcı oldum. Meyve ağaçlarını aşılamaya başladım. Görev yaptığım okullarda ve kurumlarda okumak istemeyen gençleri görür çok üzülürdüm. O gençlerimize okumanın yaşının olmadığını, herkesin bir alan seçerek o alanda ilerleyebileceğini göstermek için ikinci üniversitemi de tamamladım. Her yaşta insanlar bir şeyler öğrenmeye açık olmalı. Ben de sağlığım el verdiğince hem toprakla uğraşmaya, hem de okumaya devam edeceğim."

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.