44 milyon TL'den fazla para ihtiyaç sahibi çocuklara yattı

44 milyon TL'den fazla para ihtiyaç sahibi çocuklara yattı

Aile Bakanlığı: 18 bin 925 şehit ve gazi çocuğu öğrenciye eğitim yardımı verilecek. Bakanlıktan yapılan açıklamada, dün itibariyle 44 milyon TL'nin üzerinde bir ödemenin ihtiyaç sahiplerini hesaplarına yatırıldığı kaydedildi.

Aile Bakanlığı, 18 bin 925 şehit ve gazi çocuğu öğrenciye eğitim yardımı verileceğini açıkladı.

Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Şehit çocukları ile harp ve vazife malullerinin kendilerine ve çocuklarına eğitim ve öğretim yardımı ödenmesine ilişkin çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’muz tarafından 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun ek 79 uncu maddesi kapsamına giren şehit, harp ve vazife malulü çocukları ile harp ve vazife malullerinin kendilerine her yıl öğrenim seviyeleri esas alınarak ödenen Eğitim ve Öğretim Yardımı 2018-2019 eğitim öğretim döneminde kişi başına yıllık;

• İlköğretim öğrencileri için (1-8. Sınıflar) 1.769,10 TL
• Lise öğrencileri için 2 bin 653,65 TL
• Yüksekokul öğrencileri için 3.538,20 TL’dir.
Bu kapsamda 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 18 bin 295 öğrenciye toplam 44 milyon 77 bin TL eğitim ve öğretim yardımı ödüyoruz. Hak sahiplerinin talep etmelerine gerek kalmaksızın öğrencilik durumları Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu kayıtlarından tespit edilmiştir. Eğitim ve öğretim yardımı söz konusu öğrencilerimizin hesaplarına yatırılmıştır.

Müracaat yapanlar ödeme alabilecek
Kurumuzca öğrenim seviyeleri tespit edilemeyenlerin eğitim ve öğretim yardımları ise eğitim-öğretim yılı içerisinde müracaat etmeleri halinde ödenecektir.

Ayrıca, https://uyg.sgk.gov.tr/EgitimO... adresinden T.C. Kimlik numaraları ile eğitim ve öğretim yardımı tutarı ve ödeme yapılacak banka bilgisine ulaşılabilecektir.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.