41 hafize icazet taçlarını taktı

41 hafize icazet taçlarını taktı

Evlatlarınızı ilk önce Kur’an ile buluşturun, Kur’an ile tanıştırın

Keçiören Müftülüğü tarafından 4’üncüsü düzenlenen “Geleneksel Hafızlık Merasimi”nde 41 hafizeye taç takıldı. Programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı.
 
Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Mustafa Ak’ın yanı sıra Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, İl Müftü Vekili Ali Gülden ve Keçiören İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan da hazır bulundu. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği merasim Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
KUR’AN’I YÜREKLERİNE YAZDILAR

“Ne mutlu bize ki hafızlık merasimimizin 4’üncüsünü gerçekleştiriyoruz ve inşallah nicelerini de hiç aksatmadan gerçekleştiririz” diyen Mustafa Ak, Keçiören’de erkekler için hafızlık merkezinin olmadığına dikkat çekerek, “3 tanesinin yapımı bitmek üzere. Kur’an’ı yüreklerine yazan hafizelerimizi tebrik ediyorum, emeklerine sağlık. Anne babalarına, öğretmenlerine ve onları hafize yapan hocalarına da çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun” dedi. Uğur Bulut da, salonun tamamen dolu olmasının gurur verici olduğunu kaydederek, “Müftülüğümüz son derece kaliteli bir hizmeti yerine getiriyor. Doğru ve güvenilir din bilgisine ulaşmada devletimiz bize yeter, başka arayışlar içerisinde olmayalım. Hafizelerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
EVLATLARINIZI KUR’AN İLE BULUŞTURUN

Hayatımızın şaşmaz rehberi Kur’an ile bağımızı koparmadan yaşamamız gerektiğini belirten İhsan İlhan, “Sosyal hayatın her noktasında hafızlık olmalıdır. Kur’an Müslüman anne babaların gönlünde olmalıdır. Evlatlarınızı ilk önce Kur’an ile buluşturun, Kur’an ile tanıştırın” dedi.  Ali Gülden ise, zamana değer katan Kur’an’ı kalplerinde yaşatan öğrencileri tebrik ederek, “Müslüman olarak Kur’an’ın ister tamamı ister bir bölümü sadırlarımızda mutlaka olmalı ve muhafaza edilmelidir. Kur’an’dan bir parça senin kalbinde ve evladının kalbinde yer almalıdır” diye konuştu.
 
KUR’AN OKUNAN YERE RAHMET İNER

Kendisinin de bir hafız olduğunu hatırlatan Bünyamin Albayrak, “Hafızlık başlı başına muazzam bir iştir. Kur’an’ı ezbere bilmek çok değerlidir. Hafizelerimizi, hoca hanımlarımızı ve ailelerini de tebrik ediyorum” dedi. Devletin Kur’an kurslarına 62 milyon lira kaynak ayırdığını ve 25 bin Kur’an kursunun bulunduğunu söyleyen Albayrak, “4-6 yaş aralığındaki 85 bin çocuğumuza Kur’an dersi verildi. Hafizelerimiz Kur’an’ın gönüllü elçileridir. Kur’an’ın okunduğu yere rahmet iner ve o rahmet herkesi kuşatır. Bütün mümin gönüllerinin Kur’an ile buluşması lazım. Ezanı susturan darbeleri 15 Temmuz’da selalarla susturan milletimizden Allah razı olsun” görüşlerini dile getirdi.
 
Konuşmaların ardından 41 hafizeye taç takıldı, protokol heyeti de hafizelere altın hediye etti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.