40 bin Suriyeli açlıktan ölebilir

40 bin Suriyeli açlıktan ölebilir

BM Dünya Gıda Programı (WFP) Sözcüsü Bettina Luscher, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad güçleri tarafından kuşatma altında bulunan Madaja kentindeki on binlerce Suriyeli'nin açlıktan ölmeye başladığını, halkın ölmemek için ot, kedi ve köpekleri yediğini aç

Rusya’dan ve Şii milislerden aldığı destekle muhaliflerine ölüm yağdıran Esad yönetiminin kuşattığı şehirlerde yaşayan sivil halk da açlıktan ölmeye başladı. BM Dünya Gıda Programı (WFP) Sözcüsü Bettina Luscher, Suriye’nin Madaya kentinde 40 bin sivilin ölmemek için mücadele ettiğini açıkladı. Esad güçleri ve Lübnanlı Şii milis Hizbullah tarafından 170 gündür kuşatma altında bulunan Madaya kentinde sivil halkın ölmemek için ot, kedi ve köpek yemeye başladığı duyuruldu. Çatışmalar yüzünden insani yardım malzemelerinin kente girişinin olumsuz olduğunu açıklayan WFP Sözcüsü, eğer gıda ve sağlık malzemeleri kente ulaşamazsa toplu ölümlerin olabileceğini söyledi.

Öte yandan, Aralık ayında 31 kişinin açlıktan öldüğünü kaydedilirken, şiddetli çatışmaların yaşandığı, gıdaların yüksek fiyattan karaborsada satıldığını ve 1 kilo pirincin 250 Euro’yu bulduğu kaydedildi. Kızılhaç'ın, Madaya ile ilgili yayınladığı raporda, bin 500 metre rakımlı bölgede elektrik ve yakıt imkanlarının olmadığı, açlık ve soğuk nedeniyle ölümlerin hızlanacağı belirtildi.
Madaya’da yaşanılan insanlık dramını haberleştiren Alman Basın Ajansı DPA, Madaya’da açlıktan ölümlerin başladığını, şehirde gıda stoklarının bittiğini ve yakın bir gelecekte ölümlerin hızlı bir artış göstereceğini, gıdanın yanı sıra ilaç ihtiyacının önem arz ettiğini bildirdi. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.