4 TIR dolusu un Suriye'ye gönderildi

4 TIR dolusu un Suriye'ye gönderildi

Adıyaman'da Kâhta Gönüllüler Platformu tarafından İHH Adıyaman Kâhta Temsilciliği öncülüğünde 36 STK desteğinde başlatılan 'Bir Çuval Un Kampanyası' kapsamında Kâhta’dan Suriye’ye, toplam 4 TIR dolusu un gönderildi.

Kampanyanın sona ermesi dolayısıyla Kâhta Ziraat Odası Başkanlığı, kampanyayı yürüten İHH ve Kâhta Gönüllüler Platformu üyeleri için sabah kahvaltısı programı düzenledi. Programa Kâhta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kâhta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Turanlı, İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, Kâhta Temsilcisi İsmail Tümer, Kâhta Gönüllüler Platformu üyeleri ve basın mensupları katıldı. Buradaki programın ardından yardım yüklü 4 TIR'ın bulunduğu Kahta Otogarı'nda basın açıklaması düzenlendi. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Basın açıklamasını İHH Kâhta Temsilcisi İsmail Tümer okudu. 

Tümer, "Suriye’de 5 yıldan beri devam eden zulüm ve saldırılarda yüz binlerce insan hayatını kaybetti, milyonlarca Suriyeli muhacir ve mülteci durumuna düşerek ülkesini terk etmiştir. Bizler Suriyeli mazlumlar için yürüttüğümüz bu ve benzeri kampanyalarla ilk günden bu yana hep kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Kâhta’da 4 TIR (2000 torba) un ile Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ortaya koyduk. Kampanyaya destek verenlere teşekkür ediyorum." dedi.

İlçe Müftülüğü Vaizi Yılmaz Arı’nın yapmış olduğu duaların ardından yardım TIR'ları Suriye'ye gitmek üzere Kahta'dan ayrıldı.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.