4 gün karada yaşayabilen balık bulundu

4 gün karada yaşayabilen balık bulundu

Dünya Vahşi Yaşam Fonu (WWF), 2009-2014 yılları arasında doğu Himalayalarda 200’ü aşkın yeni tür keşfedildiğini açıkladı.

Dünya Vahşi Yaşam Fonu (WWF) tarafından yayımlanan bir raporda, 2009-2014 yılları arasında Himalayaların doğu bölümünde yapılan araştırmalarda 200’ü aşkın tür keşfedildiği, bölgenin hassas ekosistemi korunmadığı takdirde bu türlerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı belirtildi.

Bhutan, kuzeydoğu Hindistan, Nepal, kuzey Myanmar ve güney Tibet bölgelerinde yapılan araştırmalarda keşfedilen türler arasında, su dışında solunum yapabilen ve dört gün kadar hayatta kalabilen mavi renkli bir “yürüyen yılan başlı balık” türü de bulunduğu kaydedildi. Balığın ıslak zeminde 400 metre kadar sürünerek ilerlediği belirtildi.

Keşfedilen bir başka türse, kalkık burnu nedeniyle yağmurlu havalarda hapşırmaya başlayan siyah ve beyaz renkli bir maymun. Bilim insanlarının Myanmar’da keşfettiği maymunun yağmur yağdığında başını dizlerinin arasına saklayarak, burnuna su kaçmasını engellemeye çalıştığı gözlemlendi.

Bölgede keşfedilen 211 yeni tür arasında 133 bitki, 26 balık, 10 amfibi, 39 omurgasız, bir sürüngen, bir kuş ve bir de memeli bulunuyor.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.