4 bin lira maaşla çoban yetiştiriyorlar

4 bin lira maaşla çoban yetiştiriyorlar

Manisa Yunusemre Halk Eğitim Merkezi bünyesinde sürü yönetimi kursu açıldı. Genel olarak işletmelerden gelen talepler doğrultusunda açılan kurslarda, kursiyerlere bilimsel olarak çobanlık eğitimleri veriliyor.

Toplamda 120 saatlik kursla kursiyerler hem özel işletmeler bünyesinde açılan sınıflarda teorik bilgi görüyorlar hem de hayvan çiftliği işletmelerinde hayvanlar üzerinde öğrendikleri bilgileri pratiğe döküyorlar. Sütüm Keçiden tesisleri bünyesinde sürdürülen eğitimlerde ise 14 kursiyer sürü yöneticiliği eğitimleri alıyor. Kursiyerlere işletmede görevli veterinerler tarafından hayvanlara aşı vurulması, sürünün sevk ve idaresi, doğru beslenmeleri ve hayvanların genel kayıtlarının tutulması gibi konularda eğitimler veriliyor.

Yunusemre Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan sürü yöneticiliği kursiyeri Ali Ergün, eski adıyla çobanlık eğitimleri sayesinde çobanlığı daha bilimsel yöntemlerle yaptıklarını belirterek, "Bu eğitimi gördükten sonra bizim bildiğimiz hayvan bakımıyla hiç alakası olmadığını anladık. Beslenmesinden yetiştirilmesine, doğumundan, hastalıklarla mücadelesinden, beslenme hastalıklarından, barınak ortamlarından, mera ortamlarının çok çok farklı olduklarını gördük. Daha bilimsel bir şekilde bu eğitimleri yapıyoruz. Türkiye'de bu alanda çok açık var. Bilimsel olarak yapmanın verim artışını sağladığını gördük" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.