4-6 yaş arası çocuklar için Kur’an kursu yapılacak

4-6 yaş arası çocuklar için Kur’an kursu yapılacak

Gaziantep Valiliği öncülüğünde Şahinbey Kaymakamlığı, İl Müftülüğü, Şahinbey İlçe Müftülüğü ve Şahinbey Belediyesi ile hayırsever Mevlüt Taş arasında 4-6 yaş arası çocukların eğitim görecekleri Kur’an kursu için protokol imzalandı.

Gaziantep Valiliğinde imzalanan protokol töreninde konuşan Vali Davut Gül, yapımına başlanacak olan kursun hem Kur’an kursu hem de anaokulu olacağını söyledi

“4-6 yaş Kur’an kursu ile ilgili önemli çalışmalar yapılıyor”

Gül, “Hayırseverler bu dinamiklerin başında geliyor. Gerek okul gerek cami gerekse bugün imzalayacağımız 4-6 yaş Kur’an kursu ile ilgili önemli çalışmalar yapılıyor. 4-6 yaş Kur’an kursunun hem Kur’an kursu olarak bir işlevi var hem de anasınıfı ihtiyacını karşılıyor. O açıdan ciddi anlamda eğitimin altyapısı da güçlenmiş oluyor. Bunu sahiplenen Şahinbey Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. 20 tane 4-6 yaş Kur’an kursu yapma hedefi çok ciddi, çok önemli ve büyük ölçüde sıkıntımızı ortadan kaldıracak bir hedef. Emeği geçenlere,  hayırseverimize ve ailesine teşekkür ediyorum.” dedi.

Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, “Gaziantep’in 100’ncü kurtuluş yıl dönümünde 100 okula ve beraberinde eğitimin farklı alanlarına belediyemizin ve hayırseverimizin destekleriyle yeni bir alan açılmış oluyor. Belediyemiz, müftülüğümüz ve kaymakamlığımızın 20 tane 4-6 yaş Kur’an kursunu şehrimize kazandırma hedefi bulunuyor. Bu anlamda Şahinbey Belediyemizin çok gayretli çalışmaları bulunuyor. Şahinbey Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Eğitim aile hayatını şekillendiriyor”

İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar da çocuklara verilen eğitimin aile yaşamını da etkilediğini belirterek, “4-6 yaş çocuğun karakterinin gelişmeye başladığı ve geleceğe dönük adımların atıldığı çok hassas ve kritik bir dönem. Bu dönemde çocuğa verilen eğitim geleceğini ve aile hayatını şekillendiriyor. Dolayısıyla yavrularımız burada Allah, peygamber, ezan, bayrak sevgisi gibi bizi biz yapan değerlerle buluşuyorlar.” diye konuştu.

“20 tane Kur’an kursu hedefimiz var”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da eğitimin her alanda önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Öncelikle bu protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum. 4-6 yaş grubu için eğitim çok önemlidir. Ama ağaç yaşken eğilir. Çocuklarımızın küçük yaşlarda eğitime başlaması onların ilerideki hayatlarına şekil vereceğine inanıyorum. Onun için bir yıl içinde tamamlanmak üzere 4-6 yaş 20 tane Kur’an kursunu yapıp faaliyete geçecek şekilde bir planlamamız var, hazırlığımızı sürdürüyoruz. Hayırseverimize de çok teşekkür ediyorum. Rabbim hayrını kabul etsin. Şahinbey Belediyesi olarak bu tür çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz.”

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı, Vali Yardımcısı Alper Çiftçi de yapılacak Kur’an kursunun kente hayırlı olmasını diledi.

Hayırsever Mevlüt Taş ise çocuklara gelecek hazırlamak ve hayırlı evlatlar yetiştirmek için böyle bir projeye adım atmak istediklerini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Şahinbey Belediyesi tarafından tahsis edilecek arsa üzerine yapılacak 4-6 yaş Kur’an kursunun protokolü imzalandı. Söz konusu Kur’an kursunun adının ise Mevlüt Taş 4-6 Yaş Kur’an Kursu olarak anılacağı ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.