39 yıldır hatimle kıldırıyor
Afyonkarahisarlı emekli imam hafız Mahmut Yılmaz (68), tam 39 yıldır teravih namazını, 28 yıldır da Ramazan aylarında sabah namazlarını hatimle kıldırıyor
Mustafa Kuşen'in haberi:
Yılmaz, 1996 yılında Diyanet İşleri'nden emekli olsa da bir kenara çekilip oturmamış ve fahri göreve devam etmiş. Afyonkarahisarlı emekli imam hafız Mahmut Yılmaz (68), tam 39 yıldır teravih namazını, 28 yıldır da Ramazan süresince sabah namazlarını hatimle kıldırıyor. Hafız Yılmaz, ayrıca Ramazan dışında oturduğu sitenin mescidinde de son 13 yıldır her gün sabah namazını hatimle kıldırıyor. Yılmaz, hatimle namaz kıldırmaya sadece umreye gittiği iki dönemde ara vermiş.
Yılmaz, 1996 yılında Diyanet'ten emekli olduktan sonra fahri imam olarak hatimle namaz kıldırmaya devam etti. Ömrü ve gücü yettiği müddetçe hem Ramazan aylarında teravih namazını hem de sabah namazlarını hatimle kıldırmaya devam edeceğini söylüyor. Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi Kavaklı köyünden olan Mahmut Yılmaz, Şuhut Kur'an Kursu'nda 2 yıl süren bir eğitim sonunda 14 yaşında hafız olur. Köyünde bir süre kalan Yılmaz, 17 yaşında da Sandıklı ilçesinde özel hocalardan Arapça kursu alır. Arapça kursundan sonra çeşitli köylerde imamlık yapan Yılmaz, 1966 yılında Şuhut Yeşil Cami'de göreve başlar. İlk hatimle teravih namazını 1971 yılında Isparta'nın Yalvaç ilçesinde kıldıran Yılmaz, bundan sonra teravihleri hatimle kıldırmaya ara vermeden devam eder. Yılmaz'ın hatimle teravih namazı kaldırdığı Aynıoğlu Camii her gün doluyor. 250 kişi civarında cemaati bulunuyor ve bu cemaat, aksatmadan teravih namazına geliyor.
Hatimle teravih 15-20 dakika fark ediyor
İzmir'in Konak ilçesindeki tarihî Kemeraltı Camii emekli imam hatibi Ahmet Ziya Engin, 37 yıldır hatimle teravih namazı kıldırıyor. Teravihi hatimle kılmanın hatimsiz kılma ile yalnızca 15-20 dakika fark ettiğini söyleyen Ahmet Ziya Engin, "Kur'an-ı Kerim'i tek göz odalı evimizde ay aşığında öğrendim. 37 yıldır da İzmir'de hatimle teravih namazı kıldırıyorum. Allah nasip ederse ölünceye kadar da kıldıracağım." dedi. 1930 Çanakkale doğumlu Engin, Kemeraltı Camii'nde 27 yıl görevli, 10 yıldır da fahri olarak hatimle teravih namazı kıldırıyor. 1943'te başladığı hafızlığı iki yılda bitiren Ziya Engin, 1968'de Trabzon'da açılan Kur'an-ı Kerim kursunu da herkes 3 senede bitirirken 4 ayda tamamlayınca Kemeraltı Camii'ne tayin olmuş. Zaman
