31 işletmeciye 120 bin lira ceza

31 işletmeciye 120 bin lira ceza

Zonguldak'ta, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla bu yılın ilk 6 ayında yapılan denetimlerde, 31 işletmeye toplam 120 bin 202 lira para cezası kesildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenilirliğine yönelik denetimlerin sürdüğünü söyledi. 2015 yılının ilk 6 ayına bakıldığında il genelinde yapılan gıda denetimlerinin 2014 yılı ilk 6 ayına göre yüzde 15 artışla toplam 2 bin 405 işletmenin denetlendiğini belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Bu artış gıda güvenliğine verdiğimiz önemin de bir göstergesidir. Ayrıca gıda işletmeleri için riske dayalı denetimlere yönelik 372 gıda numunesi alındı. Bu numunelerin 11i, nihai analiz sonucu Türk Gıda Kodeksine uygun çıkmadı. Gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 31 işletmeye toplam 120 bin 202 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, kaçak hayvan kesimlerine yönelik 149 kasap ve şarküteri denetlendi. 5 işletmeye kaçak kesimden dolayı 36 bin 615 lira idari para cezası verildi. Numune alımlarında gıdalardaki insan sağlığını riske eden kriterler ile taklit ve tağşişe yönelik tespitler üzerinde ağırlıklı olarak duruyoruz. Tüketicilerimizin gıda işletmelerinde karşılaştıkları her türlü olumsuzluklarla ilgili 'Alo 174 Gıda Hattı'na başvurmalarını bekliyoruz."

DHA

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.