300'e yakın evde ağır hasar var'

300'e yakın evde ağır hasar var'

Hekimhan Kaymakamı Efendioğlu: (Malatya'daki deprem) Şu ana kadar binin üzerinde ev tarandı.

Hekimhan Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, yaklaşık bir hafta önce Malatya'nın Hekimhan ilçesi Dursunlu köyünde meydana gelen depremde şu ana kadar binin üzerinde evin tarandığını, 300'e yakın evde ağır hasar göründüğünü bildirdi.

Efendioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Kasım'da meydana gelen depremin ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin hemen köye geldiklerini hatırlattı.

AFAD ekiplerinin Dursunlu köyü ve civarındaki köylerde çalışma yaptıklarını dile getiren Efendioğlu, kendilerinin de ön inceleme ekibiyle sahada hasar tespitinde bulunduklarını belirtti.

AFAD'la 3 kişilik 7 ekip kurduklarını aktaran Efendioğlu, şimdi ekip sayısını 11'e çıkardıklarını ifade etti. Efendioğlu, "Bu ekiplerle köylerimizde az hasarlı dahi olsa hasar tespit çalışmalarımızı yapıyoruz. Şu ana kadar binin üzerinde ev tarandı. 300'e yakın evde ağır hasar görünmekte" dedi.

Halen incelemelerin sürdüğünü vurgulayan Efendioğlu, şunları kaydetti:

"İhtiyacı olan köylülerimize çadırlarını kurduk. Konteyner taleplerimizi yaptık. Çok şükür çok ciddi manada ağır hasarlı yani yıkılan binamız, yapımız yok ama tabii çatlaklar oluşmuş evlerimiz çok. Korkularından evlerine gidemeyen vatandaşlarımız var. Onları akrabalarının yanına yerleştirdik. Tam hasar raporu alınmadan vatandaşlarımıza kendi evlerinde kalmamalarını tavsiye ediyoruz."

Oluşturulan ekiplerin raporları doğrultusunda vatandaşların evlerini kullanabileceğini bildiren Efendioğlu, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, çalışmalarını çıkan sonuçlara göre sürdürdüklerini söyledi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.