300 yıldır muhafaza edilen zincirli Kur'an

300 yıldır muhafaza edilen zincirli Kur'an

Elazığ’da tarihi bir camide yaklaşık 300 yıldır muhafaza edilen altın yıldız işlemeli el yazması Kur'an-ı Kerim'in kapağına bağlı zincirler dikkat çekiyor

Elazığ'ın en eski mahallerinden olan Hüseynik'te bulunan tarihi Hüseynik Kariyesi Camisinde, asırlık Kur'an-ı Kerim'ler muhafaza ediliyor. Dönemin hayırseverleri, Hüseynik Beyleri ve Harput'taki keşşafzadeler tarafından asırlık camiye Kur'an-ı Kerim'ler hediye edildi. Altın yaldızlı el yazması Kur'an-ı Kerim'ler, o dönemden beri muhafaza ediliyor.

Bilgisayar yazısından farksız pürüzsüz bir incelikle yazılan Kur'an-Kerim'lerin kapağındaki zincirler ise dikkat çekiyor. Teknolojinin olmadığı ve el emeğinin büyük önem taşıdığı o dönemde el yazması Kur'an-ı Kerim'lerin az olması ve cami dışına çıkarılma riskini de artmasına karşın böyle bir yöntemin oluşturulduğunu belirten Cami Dernek Başkanı Hakan Palutoğlu, bu durumun önüne geçmek amacıyla Kur'an-ı Kerim kapağına zincir takılarak çekmecelere monte edilip, korunması amaçlandığını kaydetti.

Tarihi camide İran kilimleri de korunurken, Hz. Muhammed'in (sav) sakalı şerifi ve ilk dönemlere ait Kabe örtüsü de bulunuyor.

kuran2.jpgkuran1.jpg

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.