300 bin emekli konut bekliyor

300 bin emekli konut bekliyor

Gayrimenkul sektörünün hareketlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda başlatılan “Türkiye İçin Kazanç Vakti” çalışmaya emeklilerden de bir nefes gelecek.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ile Gazi Üniversitesi’nin emeklilerin konut sorununa çözüm üretmek için 3 bin 500 emekliyle alan araştırması yaptı. TÜED yetkilileri emeklilerin yüzde 27.1’ini oluşturan 3.3 milyon emeklinin kirada oturduğuna dikkat çekerek, “Derneğimize son 3 yıl içerisinde konut talebiyle başvuruda bulunan yaklaşık 300 bin emeklimiz bulunuyor. Bugüne kadar İstanbul, Ankara, Konya ve Mersin’deki projelerini açıklarken, derneğe 300 bin emekli tarafından konut başvurusu yapıldı” değerlendirmesi yaptı. Bu kapsamda “Emekliye Ucuz Konut Projesi”nin ilk olarak TOKİ kanalıyla hayata geçirildiği belirten TÜED, TOKİ vasıtasıyla sürdürülen çalışmalarla bugüne kadar 7 bin 779 emeklinin ev sahibi olduğunu anlattı. Yetkililer, ilk adımın Batman’da atıldığını ve burada tamamı emekliler için yapılan bin 472 konutun sahiplerini bulduğunu ifade etti.

3.3 MİLYON EMEKLİ KİRADA

Türkiye genelinde 3.3 milyon emeklinin bugün kirada oturduğuna dikkat çeken TÜED, “Derneğimize son 3 yıl içerisinde konut talebiyle başvuruda bulunan yaklaşık 300 bin emeklimiz bulunuyor. Elbette ki, TOKİ’nin tek başına bu talepleri karşılaması mümkün değil. Bu nedenle biz de konut projeleri ürettik. Bankaları, arsa sahiplerini, müteahhit firmaları ve emeklileri bir araya getirerek güvenli bir sistem oluşturduk. Tamamı banka güvencesinde, kaliteli ve ucuz konutlar üretmek için yola çıkan derneğimiz; ilk olarak 128 daireli Konya Meram projesini hayata geçirdi. Ardından Bursa projesi başladı. Bursa’da 130 konut tamamlanmak üzere, İstanbul Silivri’de de projeler hazırlandı. Burada da 100 konut yapılması planlanıyor” ifadelerini kullandı.

UYGUN FİYATLA ALIM FIRSATI

Şimdi Ankara’da İncek ve İstanbul’da Silivri projelerini başlattıklarını anlatan TÜED yetkilileri, “Yüksek kaliteli konutları, uygun fiyat ve taksit koşullarıyla üyelerimize sunuyoruz. Örneğin; Silivri projemizde konutlar, 150 bin TL’den başlayan fiyatlarla emeklilerimize sunuluyor. Burada 100 konut yapılması planlandı. Yine İncek’te de 139 konut yapımı hedeflendi. Emeklilerin yaşam standartları dikkate alınarak tasarlanan projelerde çok çeşitli sosyal donatılarla birlikte, torunlarıyla birlikte vakit geçirebilecekleri alanlara geniş yer verildi” bilgisini verdi.

  • YÜZDE 100 BANKA GARANTİLİ
  • TÜED, “Bankaların ve inşaat sektörünün ‘icat’ olarak tanımladığı bu proje sayesinde, emeklilerimiz ve birinci derece yakınları yarı fiyatına, ve 20 yıla varan vadelerde konut sahibi olabilecekler. Projelerin tamamı banka güvencesinde ve en geç 18 ayda anahtar teslimi hayata geçirilecek” açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.