Yıldıray OĞUR

Yıldıray OĞUR

30 yıl sonra şeriatı getirmeleri önlendi

Danıştay, üniversiteye girişte katsayı adaletsizliğini gideren düzenlemenin yürürlüğünü durdurdu. Yargıçlar, çocuklar arasında eşitlik getiren düzenlemeyi "cumhuriyetin eşitsizlik ilkesine" aykırı buldu.

Eşitsizlik ilkesine aykırılığı tespit eden İstanbul Barosu başvuru dilekçesine adına her yıl hukuk ödülü verdiği Mahmut Esat Bozkurt'un "Türk dışındakilerin tek hakkı Türklere hizmetçiliktir" sözünü, darbeci değil demokrat olduğunu ispatlamak için otel basan başkanlarının bu mesele üzerine daha önce söylediği "Eşitlik ancak eşit insanlar arasında olur" aforizmasını yazdı. Ekine de George Orvvell'ın "Bazı domuzların daha eşit olduğunu" anlattığı Domuzlar Çiftliği kitabını ekledi.

Böylece cumhuriyetimiz imam hatipli çocukların büyüyüp 30 yıl sonra Türkiye'ye şeriat getirme tehlikesinden kurtuldu. Ağaç yaşken eğildi.

Cevap anahtarına uzanırken aslında cumhuriyete uzanan kollar erkenden kırıldı.

Bu karardan sonra Türkiye bir 30 yıl daha laiktir ve laik kalacaktır.

Danıştay bunu tıpkı Dersim'de yapıldığı gibi "meslek liseli çocukların anaları ağlar mı" diye düşünmeden yaptı. Öyle acımasızca, sinsice. İmam hatiplileri, meslek liselileri pusuya düşürerek, çocuktur, küçüktür dinlemeden...

YÖK temmuz ayında katsayı eşitsizliği kaldırmıştı.

Yani okullar kapalıyken. Kayıtlar henüz başlamamışken. Katsayı eşitsizliği kalkınca çocuklarını imam hatiplere ve meslek liselerine göndermek isteyen ama katsayı meselesi yüzünden gönderemeyen aileler yeniden imam hatiplere ve meslek liselerine koştular.

Yani içimizdeki gizli imam hatipliler böylece ortaya çıktı. Okullar açıldı. Çocuklar kafese girdi. Ve Danıştay herkesin girdiğine emin olunca kafesin kapağını kapattı. Üniversiteye gireceğiz diye dershaneye koşan, soru kitapçıkları içinde kaybolan çocuklar da psikolojik olarak yıkıldı. Böylesine bir planın altına Dursun Çiçek bile ıslak imzasını atardı.

Ama korkmayın bu sizin çocuklarınızı ilgilendirmiyor. Şeriatçı çocukları, babaları işçi olduğu için felsefe okumak gibi bir lüksü olmayan çocukları ilgilendiriyor.

Onların çocuklarını Danıştay'daki amcalar tuttu.

Sizin çocuklarınız koşup yine sınava girecek.

Her şeyin anlamının bozuk olduğu bu ülkede küçücük bir paragraftaki anlatım bozukluğunu bulacak, her şeyin çivisinin çıktığı bu ülkede doğru cevabı kaydırmadan işaretleyecek. Sabırların taştığı bu ülkede cevap anahtarındaki kutucuğu taşırmamaya çalışacak.

Kitapçığa adını yazmayı unutmayacak. Unutmayacak ki 'bizim çocuklardan' olduğu anlaşılsın...
Onların çocukları düşünsün artık doğru cevabı.

A-Ya imam hatipli biri daha Başbakan olursa,
B-Çocuklara bile acınmayan bir savaş bu,
C-Dersimli çocukların da günahı yoktu,
D-Baban işçiydi sen de işçi kal, giy dedim tulumları...,
E-Boşuna yorulma.
Bu ülkede adalet 0,8 ile çarpılır.

Taraf

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum