‘30 yaşını aşanlar girişimciliği pek tercih etmiyor’

‘30 yaşını aşanlar girişimciliği pek tercih etmiyor’

​Bünyesinde eleman.net, serieleman.com gibi markaları bulunduran GD Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Duyarlar, 30 ve yukarı yaş grubunun girişimciliği pek tercih etmediğini vurguladı.

Duyarlar, bu grupların risk almaktan çekindiğini ve korktuğunu dile getirdi.

Holding tarafından girişimciliğe önem verildiğini ve bu çerçevede bir kuluçka alanı açıldığını anlatan Duyarlar, “Biz yatırımı ve kuluçka alanını kendi modelimizde bir araya getiriyoruz. Bu modelimizin Türkiye için en geçerli model olduğu kanaatindeyim.” dedi. Duyarlar, şöyle devam etti:

“Türkiye’de girişimcilik çok popüler ve devamlı ele alınan konulardan. Ama 30 yaşı aşan bireyler girişimciliğe sıcak değiller. Çünkü muhtelif nedenlerle risk almaktan korkuyor, çekiniyorlar. Bizim modelimiz hem sunduğu teşvikler ile hem de projeleri gelir getirebilecek aşamaya süratle taşımasına bağlı olarak riskleri ortadan kaldırıyor. GD Holding kuluçka alanına bin 500 proje başvurusu geldi. Bu başvuruların yüzde 95’i 30 yaş altı girişimcilerden geldi. Gençlerimiz tabii ki bizim için çok önemli ama onların yanında deneyimli 30 ve yukarı yaş grubu girişimcilere de kapılarımız sonuna kadar açık.” 

Girişimcilere 2015’te 3 milyon lira seviyesinde yatırım yapan GD Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Duyarlar, “2016 hedefimiz yeni projelere 5 milyon lira yatırım yapmak. Ancak bizim sunduğumuz model ve ortam ile girişimler ilerliyorlar. Bu nedenle yatırım tutarımızı bu rakamın çok daha yukarısına çıkarabiliriz.” açıklamalarında bulundu.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.