30 Filistinli 25 yılı aşkın süredir esir tutuluyor

30 Filistinli 25 yılı aşkın süredir esir tutuluyor

Filistin Esirler Heyeti Araştırma Birimi Başkanı Abdunnasır Fervane, Filistinli 30 esirin 25 yıldan fazladır işgal zindanlarında tutulduğunu söyledi.

Fervane, Filistinli esir Mahir Abdulkadir Yunus ve amcasının oğlu Kerim Yunus’un 1983'te bir siyonist işgal rejimi askerini öldürdükleri suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldıklarını ve 38 yıldır hapiste bulunduklarını kaydetti.

25 yıldan fazla süredir zindanlarda esaret hayatı yaşayan esirlerden 12’sinin Batı Şeria’dan, 5’inin Kudüs’ten, 12’sinin 1948’te işgal edilen Filistin topraklarından ve birinin de abluka altındaki Gazze sakinlerinden olduğu belirtildi. Diğer yandan, bu esirlerden 24’ü ömür boyu hapis cezasına mahkûm edilirken, geriye kalanlar da 35-45 sene arasında hapis cezasına çarptırılmış durumda.

Öte yandan yaptığı açıklamada durumun vahametini vurgulayan Abdunnasır Fervane, başta direniş grupları olmak üzere tüm ilgili makamları, kötü sağlık koşulları altında esaret hayatı yaşayan Filistinli esirlerin durumuna çare bulmaya çağırdı.

Haklarında verilen ağır hükümler sebebiyle zindan duvarları arasında on yıllarını geçiren Filistinli esirlerin serbest bırakılmaları için fırsatların her geçen gün daha da azalması büyük bir insani kriz olarak görülüyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.